İyi geceler arkadaşlar. Yakın zamanda bilgisayarıma format attım. Psikolejik mi bilmiyorum ama format attıktan sonra sanki oyunlarda FPS düşmesi yaşanıyor gibime geldi. Bende indirebildiğim ilk oyunla(Battlefield 4) sıcaklık değerlerimi ölçtüm. Resimde pek bir anormallik göremedim ama işlemci sıcaklığım 85 derece oluyor. Sizce bu normal mi? Şu an eski laptop soğutucumu kullanıyorum, yarın yenisini alacağım... Etkisi olur mu bilemem... Sistem özelliklerim:
Not: Etkisi olur mu bilemem ama, oyun ayarlarım High ve medium. İki ayarda da test ettim. İşlemci sıcaklığında değişen bir şey olmadı.
Hocam evet laptop cihazım. Lenova IdeaPad L340. Yarın yeni bir soğutucu alacağım inşallah etkisi olur. Onun dışında yakın zamanda termal macun yenileyeceğim.
Hocam evet laptop cihazım. Lenovo Ideapad L340. Yarın yeni bir soğutucu alacağım inşallah etkisi olur. Onun dışında yakın zamanda termal macun yenileyeceğim.
Fazla, baya fazla hemde. Bende ki işlemciyi fazla OC ile kullandığım halde stress testinde 83 dereceyi geçmiyor, OC olmadan kullanılan bir işlemcinin bu kadar ısınması ki BF4 gibi bir oyunda fazla.
Yok günlük değil, uzun süredir mi kullanıyorsunuz kaç yıllık kaç aylık onu sordum. Uzun süredir kullanıyorsanız laptopu tozlanmış ve macun kurumuş olabilir.
Yok günlük değil, uzun süredir mi kullanıyorsunuz kaç yıllık kaç aylık onu sordum. Uzun süredir kullanıyorsanız laptopu tozlanmış ve macun kurumuş olabilir.
Hocam satın alalı 1 sene oldu ki daha önce temizlik ve macun yenileme işlemi yapmadım. Sanıyorum ki zamanı gelmişte geçiyor bile En yakın zamanda yapacağım. Umarım etkisi olur.
85 derece aslında gayet iyi hocam... Intel işlemciler özellikle 9 ve 10. nesil Laptop tarafı genel anlamda 88/92 derece arası çalışıyorlar. Yani değerler normal.