Çözüldü i5 9300H sistem mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

SedatCan27

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, dün Windows 10 yeni güncellemeyi yaptım. Bu gün biraz bilgisayarda takıldım sonra Steam'den oyun indirdim ( 2 saat kadar sürdü.) İşim bitince bilgisayarı kapatayım dedim mavi ekran verdi. Minidump dosyamı ek olarak paylaşıyorum yardımcı olursanız sevinirim. 042321-16484-01.rar
( Sadece 1 adet DMP dosyası vardı.)
i5 9300H, GTX 1650, 1x16 GB 2666MHz RAM
NOT : Mavi ekrandan sonra Windows update , nvidia , intel üzerinden eksik tüm sürücüleri güncelledim. Windows update üzerinde yarım kalmış bir sürücü var hatası verdi onu baştan yükleme seçeneğini seçip yükledim. Bununla alakalı bir sorun olabilir mi ?

Çözüm
Ekran kartı yüzüne mavi ekran almışsın.

Ekran kartı DDU ile sürücülerini kaldırın ve NVIDIA'nın kendi sitesinden en güncel sürücüyü indirin.

Ekran kartı sürücüsü.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve şu komutu sfc/ scannow girin. %100 olmasını bekleyin.

Windows Update üzerinde yarım kalmış bir sürücü var hatası verdi, onu baştan yükleme seçeneğini seçip yükledim. Bununla alakalı bir sorun olabilir mi?
Yarım kalan sürücünün adı neydi? Buradan direkt onun yüzüne diyemem. Ama sadece olma şansı var. Sonuçta olabilecek bir şey.

Ekran kartı DDU ile sürücülerini kaldırın ve NVIDIA'nın kendi sitesinden en güncel sürücüyü indirin.

Ekran kartı sürücüsü.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve şu komutu sfc/ scannow girin. %100 olmasını bekleyin.

Windows Update üzerinde yarım kalmış bir sürücü var hatası verdi, onu baştan yükleme seçeneğini seçip yükledim. Bununla alakalı bir sorun olabilir mi?
Yarım kalan sürücünün adı neydi? Buradan direkt onun yüzüne diyemem. Ama sadece olma şansı var. Sonuçta olabilecek bir şey.

Çözüm

Ekran kartı sürücüsü.

Windows 10 version 20H2 2021-03 güncelleştirmesi, adobe flash player güvenlik güncelleştirmesi , ve defender zekası güncelleştirmesi.
EK : SFC/SCANNOW sonucum
Dün windows update Nvidia-Display ve İntel SoftwareComponent güncellemiş ama ben Experience üzerinden güncelleme yapmıştım. Belki de yazılım çakışmış olabilir mi ?
1619214138029.png

Yazılım ile çakışma ihtimali var. Belki o yüzden aldınız. Şimdi siz benim dediklerimi yaptıysanız mavi ekran alıp almadığınızı kontrol etmek kaldı. Tekrar mavi ekran alırsanız minidump dosyanızı paylaşırsınız. Sorun çözülürse bana belirtirsiniz.

sfc/ scannow komutu eksik veya bozuk dosya bulmamış.

Yazılım ile çakışma ihtimali var. Belki o yüzden aldınız. Şimdi siz benim dediklerimi yaptıysanız mavi ekran alıp almadığınızı kontrol etmek kaldı. Tekrar mavi ekran alırsanız minidump dosyanızı paylaşırsınız. Sorun çözülürse bana belirtirsiniz.

sfc/ scannow komutu eksik veya bozuk dosya bulmamış.
hala mavi ekran almadım fakat ddu ile temizleme işlemi de yapamadım. Pek müsait değilim o yüzden. Tekrar alırsam DDU ile temizler ondan sonra bir süre daha kullanırım. Devamında tekrar iletişime geçmek için buraya sizi etiketlerim. Teşekkürler.

Tamamdır.

Rica ederim.

Gelecekte sorun çözülürse belirtmeyi unutmayın.

Yarıda kalan Windows 10 güncelleştirmeleri kaynaklı aldığımı düşünüyorum. Hala mavi ekran almadım. Sorun çözüldü denebilir.
Not: DDU kullanmadım, Windows10 yarım kalan güncelleştirmeler mavi ekrana sebebiyet vermiş olarak düşünmekteyim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı