i5 9300H sistemde Turbo Boost kapatınca FPS düştü

behzat_c

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. i5 9300H işlemcili bir dizüstü bilgisayarım var. İlk elime geldiğinde oyunlarda çok fazla ısınıyordu ve fan çok hızlı çalışıyordu sanki mining yapıyor gibi. Daha sonra bu konuyu araştırdım ve sorunun Intel Turbo Boost kaynaklı olduğunu öğrendim. Turbo Boost'u bir program ile devre dışı yaptım. Tabii bu şekilde 4GHz olan işlemci hızı 2.4GHz'ye düştü. İşlemci sıcaklığı düştü fakat neredeyse bir 10-15 FPS kaybım var.
Bu sorunla alakalı ne düşünüyorsunuz ve ne önerebilirsiniz? İşlemci hızı 2.4GHz veya 4GHz sabit çalışmak yerine serbest olarak işlemci yüküne veya sıcaklığına göre değişse daha iyi olmaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Turbo Boost 'u devreye alıp cihaza bakım yapıp ek olarak undervolt deneyebilirsiniz. Bu konu cihazın markası modeli ve yapısına göre değişken olup yeteneklerinize bağlı olarak sabır işidir.

Turbo boost zaten işlemci yüke girince frekansı yükselten bir şey. Eğer kapatırsanız işlemci odaklı oyunlarda tabii ki fps kaybınız olur. Boşta frekans düşmüyor ise güç planını dengeliye alıp pil simgesindeki kaydıracı "Daha iyi performans" (Sağdan ikinci) ı seçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…