i5-9400 vs İ5-9400F

197823

Kilopat
Arkadaşlar merhaba, bilmediğim için sormak istiyorum bu iki işlemciden hangisi daha iyi ve i5 9400-F modelinde
'Bu işlemci üzerinde grafik birimi yoktur. Sadece bu işlemcinin kullanılıp, harici ekran kartı takılmayan bir sistemde anakarttaki görüntü çıkışları üzerinden görüntü alınamaz. '
Yazısı yazıyor yani i5 9400-F modelinin ekran kartına veya diğer parçalara herhangi bir zararı dokunuyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Frekans, tüketim değeri ve performans parametreleri aynı. 9400F modelinde dahili bir GPU yok sadece. Bunun hiçbir zararı yok diğer bileşenlere. Sadece, ekran kartı olmadığında görüntü alamazsınız. Cebinize ise çok faydası olur. İhtiyacınıza göre karar verin. Ben olsam 9400F alırdım. Oyun oynayacak insan dahili GPU konusuna takılmaz.
Eğer bütçen az ise ekran kartı için para biriktireceksen i5-9400 olanı alır bir müddet UHD630 ile idare edersin. Oyunları da açar yani öyle kuvvetsiz bir dahili grafik arabirimi değildir. Seni bu süre zarfında idare ettirir ekran kartı varmış gibi bir müddet daha kullanırsın. Ama komple sistem alacaksanız 400TL fark ile SSD yükseltilebilir, RAM çoğaltılabilir veya daha iyi bir monitör alınabilir.

Frekans, tüketim değeri ve performans parametreleri aynı. 9400F modelinde dahili bir GPU yok sadece. Bunun hiçbir zararı yok diğer bileşenlere. Sadece, ekran kartı olmadığında görüntü alamazsınız. Cebinize ise çok faydası olur. İhtiyacınıza göre karar verin. Ben olsam 9400F alırdım. Oyun oynayacak insan dahili GPU konusuna takılmaz.

Çözüm
Tamamdır çok teşekkürler arkadaşlar, bir yorumda tüm yük ekran kartına biniyor diye okumuştum o yüzden sormak istedim böyle bir şey var mı diye o zaman i5 9400f modelini alıp kalan parayla diğer bileşenlere yükseltme yapacağım tekrardan teşekkür ederim hepinize.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı