i5 9400F 1650S sistem iyi mi?

Bütçe
KASA İÇİN 6800 TL
Yarı ölü piksel çıktı. Zar zor gider pusulası verdiler ve onunla da sadece Vatan'dan bir şey alınıyor.

Durumunuzu anlıyorum kesinlikle.

Mesela şu sistem güzel, ama ne hikmettir ki Frisby PSU kullanılmış ve 2x8 yerine 1x16 GB tek kanal RAM de cabası. Gerçekten bravo. Hadi kasa ve PSU fiyat düşsün diye koymuşsunuz da niye tek kanal RAM?

Ben 1300 liraya sattıkları telefonu 1070 liraya almıştım hele Vatan iyi kazıklar internetten de alsan 10 lira kargo ücreti ekliyor.

hocam bunun performansı sizce iyimidir benim istediğimden ? ben fazla anlamıyorum bu oem sistemlerden ? benim istediğim sistemden farkı ney ?
Öncelikle 10. nesil işlemci var sistemde. İleride 10400F'ye yükseltme yapmak istediğinde yükseltebilirsin. i3 10100 neredeyse i5 9400F ile aynı performansta. Ekran kartı 1660 süper yani 1650 süper'den daha iyi. Kasa daha kaliteli bir marka. Kısaca daha az para verip daha kaliteli ve daha güçlü bir bilgisayar almış olursun.
6800 TL'nin yanına 600 TL daha ekleyip daha iyi bir monitör de alabilirsin. Tabii internetten alırsan daha iyi olur yoksa benim gibi ölü piksel çıkınca iadesiyle uğraşırsın, gider pusulası verirler. Vatan'dan alacaksan: AOC 24

Son düzenleme:
teşekkür ederim.Peki bu hazır sistemlerde fan yetersiz bilgisayar oyunda kapanıyor diyorlar soğutucu ekletme imkanımız varmıdır ? birde disk kapasitesi bana yetmez gibi onu arttırabilirmiyim ?

teşekkür ederim.Peki bu hazır sistemlerde fan yetersiz bilgisayar oyunda kapanıyor diyorlar soğutucu ekletme imkanımız varmıdır ? birde disk kapasitesi bana yetmez gibi onu arttırabilirmiyim ?
Bildiğim kadarıyla hazır sistem ne ise onu satıyorlar. Mağazadan HDD veya SSD alıp eklettirebilirsin, eklemiyorlarsa satın alıp evde kendin takarsın. Soğutma sorunu olacağını sanmam. Ekran kartı gayet kaliteli bir markanın ve işlemci çok ısınan bir işlemci değil.

Bu arada İstanbul'da oturuyorsanız Sinerji, İtopya gibi yerlerin de oldukça güzel ve dengeli hazır sistemleri var, internetten alamazsanız mağazalarına gidip alabilirsiniz.

Fan yetersiz derken kasa hava akışından bahsediliyor olabilir. Önü mesh yani delikli, açık bir kasa almak daha iyi. Önü cam olan veya direk kapalı olan kasalar içerideki sıcak havayı dışarı atmada pek başarılı değiller. İşte sıkıntı burada başlıyor, içerideki parçalar sıcak havadan boğuluyor. Vatan'daki özel sistemlerin birçoğu kötü güç kaynağı ve kasalardan oluşuyor. İyi kasalar ve düzgün anakartlar koysalar böyle şeyleri düşünmeye gerek kalmayacak. İşlemci ve ekran kartını şişirip diğer parçaları rezil ediyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…