i5 9400F - GTX 1660 Super sistemde performans kaybı

Luan M

Decapat
Daha fazla  
RAM
Kingston Hyperx Fury 16GB 2666mhz (2400mhz ile çalışıyor)
SSD veya HDD modeli
TOSHIBA OCZ 480GB TR200
Ekran kartı
Evga GTX 1660s
Anakart
ASUS Prime H310M-K R 2.0
İşlemci
i5 9400f
Herkese merhaba, iyi sosyaller, sistemi alalı yaklaşık 1 yıl 5-6 ay kadar oldu. Fakat son 2-3 aydır oynadığım tüm oyunlarda bariz bir performans düşüklüğü yaşıyorum. Misal Red Dead Redemption 2'de önceden aynı ayarlarda olmasına rağmen 65-73 arası FPS alabilirken şimdi ise 50-62 FPS arası, hatta 60FPS yukarısını almak bile çok zor oluyor. Ekran kartımın değerlerine baktığımda derecesi 65-75 arası, GPU kullanımı %90 iken CPU kullanımı bazı yerlerde %70 çoğunlukla %50 hatta %40'a bile düşmekte ve bu da FPS'i çok etkiliyor, yüksek performansla çalışması gereken yerlerde bile yer yer %40-50 ile çalışıyor ve FPS 10-15 FPS düşüyor kasmalar meydana geliyor, sebebi nedir? Not: BIOS'tan hiçbir ayar yapmadım herhangi bir yükseltme veya düşürme hiçbir şeye ellemedim aldığım haliyle duruyor BIOS.

İşlemci darboğazı var gibi duruyor.
Turbo boost açık değil mi?
SSD sağlığını da bir kontrol edin HD Tune ile.
CPU ısısı kaç?

Bu arada aşağıdaki videoda da sizin bahsettiğiniz değerlere yakın bir oynanış var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemci darboğazı var gibi duruyor.
Turbo boost açık değil mi?
SSD sağlığını da bir kontrol edin HD Tune ile.
CPU ısısı kaç?

Bu arada aşağıdaki videoda da sizin bahsettiğiniz değerlere yakın bir oynanış var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

SSD değerlerim şu şekilde.
Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Şu anda bilgisayarımı en çok zorlucak oyun Ready or Not'tı ondan dolayı bu oyunda denedim, bazen 100 bazen 55 FPS civarı alıyorum aynı lokasyonda olmama rağmen.

Screenshot_3.png

Ek olarak Turbo Boost açık durumda.

Read or Not CPU tabanlı her online oyun gibi. Bu arada RAM'ler tek kanalmış, o da eksi bir durum diyebiliriz, diğer bir durum ise işlemci 6/6 olması sebebiyle çoklu çekirdekte zayıf olması. Değerler bana normal geldi bu durumda.

Read or not CPU tabanlı her Online oyun gibi. Bu arada RAM'ler tek kanalmış, o da eksi bir durum diyebiliriz, diğer bir durum ise işlemci 6/6 olması sebebiyle çoklu çekirdekte zayıf olması. Değerler bana normal geldi bu durumda.

CPU kullanımı %32 olarak gösteriyor mesela bu bir sorun teşkil eder mi? Sorun ise nasıl düzeltebilirim işlemciyi değişmem mi gerekiyor? Bir de RAM'lerim 8x2 şeklinde olmakta.

CPU kullanımı %32 olarak gösteriyor mesela bu bir sorun teşkil eder mi? Sorun ise nasıl düzeltebilirim işlemciyi değişmem mi gerekiyor? Bir de RAM'lerim 8x2 şeklinde olmakta.
Bu bir sorundur diyemem ancak ekran kartı kullanımı dalgalanması bir sorundur. 8x2 ise iyi ancak 2666 Mhz günümüz için düşük sayılabilecek bir frekans. İşlemci değiştirseniz anakart ve RAM masrafınız olacak ki bir şeye benzesin. Tekli çekirdek performansı çok daha iyi işlemcilere geçilebilir, 12100F veya 5600 gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı