i5 9400F GTX1050 Ti sistem mavi ekran veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

Activxd

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
xpg 8gb ram 3000mhz
SSD veya HDD modeli
256 gb ssd 500 gb hdd
Ekran kartı
gtx 1050 ti
İşlemci
i5 9400f
Merhaba, bilgisayarımı alalı tam 3 yıl oldu ve bu süre boyunca hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. Ancak son 1 aydır bilgisayarım bayağı bir donmaya ve mavi ekran hatası vermeye başladı. Bilgisayar boşta dururken bile donup mavi ekran veriyor. Format atarak sorunu çözdüğümü düşündüm, ancak birkaç gün sonra tekrar olmaya başladı. Daha sonra Windows hatası olabilir düşüncesiyle Windows 11'e geçiş yaptım ve başlangıçta sorun düzelmiş gibi göründü, ancak birkaç gün sonra tekrar donup kapanmaya başladı. Normalde çok daha fazla minidump hatası alıyordum, ancak bilgisayarı formatladığımdan dolayı şu anda sadece 4 tane bulunuyor. Sorunun sıcaklıkla alakalı olabileceğini düşündüm, ancak bilgisayarımı ne kadar soğutursam soğutayım yine de kapanmaya devam etti. Başka bir bilgisayarı her formatladığımda 4-5 gün sorunsuz çalışıp 6. gün yine donup mavi ekran vermeye başlıyor. Daha fazla çözüm yolu bulamadım ve sizlerden yardım almaya karar verdim. Bilgisayarımda GTX 1050 Ti ekran kartı, XPG 8 GB 3000MHz RAM, i5 9400F işlemci, 1 adet 256 GB SSD ve 1 adet de 500 GB HDD bulunuyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı