i5-9400F - GTX1060 sistem Windows 11'de performans kaybı yaşar mı?

snageX

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM: Corsair Vengeance LPX 8 GB (2x8GB) DDR4 3000MHz C16 siyah RAM.
SSD veya HDD modeli: Seagate Barracuda 1TB ST1000DM010 3.5 + Adata SU650 520/320 MB 256 GB SSD.
Ekran kartı: Zotac ZT-P10620C-10M GTX1060 AMP 6 GB GDDR5X 192bit.
Anakart: ASUS Prime H310M-K r2.0 DDR4 USB3.1 mATX.
İşlemci: Intel Core i5-9400F 2.9GHz 9MB önbellek 9.nesil
Kasa Hiper harmony 500W 12cm PSU mid ATX Gaming kasa.

Sistemim yukarıdaki gibi, şu anda Ghost Spectre kullanıyorum ve üzerinde yaptığım tonlarca ayar mevcut. GTA V gibi oyunlarda FPS değerlerim 120'den aşağı düşmüyor, Valorant, CS2 ve R6 gibi oyunlarda 250'den aşağı FPS almıyorum. Windows 11 gözüme çok tatlı geliyor fakat performans ayarlı bir ISO kullanacak da olsam performansım düşer mi? Pişman olur muyum? Şu anda kullandığım bilgisayarın ISO'su elimde var, kendim hazırladım fakat sırf denemek için hem formatı hem de oyunların inmesini beklemek istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sisteminizden menunsanız bulaşmayın derim. Öyle aman aman bir değişiklik de yok zaten.
Memnunum fakat birkaç menüsü daha modern ve tatlı geliyor bilemedim. Kullandığım ISO o kadar ayarlı ki hiçbir ayar açık değil. Bir tane tasarım özelliğini bile kullanmıyorum, oyun için kullanıyorum sadece denebilir.

Memnunum fakat birkaç menüsü daha modern ve tatlı geliyor bilemedim. Kullandığım ISO o kadar ayarlı ki hiçbir ayar açık değil. Bir tane tasarım özelliğini bile kullanmıyorum, oyun için kullanıyorum sadece denebilir.

Anlıyorum. Bilgisayarınız saf hali ne ise öyle kullanın derim. Henüz Windows 11 tam oturmuş bir sistem değil ve sürekli önemli güncelleştirmeler alıyor bu da en belirgin örneği.

Hocam bende GTX 1050 2 GB AMD A10 6800k işlemci ve 8 GB DDR3 RAM var. HDD depolaması mevcut. Kullandığınız ISO benim bilgisayara uygun mudur?

Anlıyorum. Bilgisayarınız saf hali ne ise öyle kullanın derim. Henüz Windows 11 tam oturmuş bir sistem değil ve sürekli önemli güncelleştirmeler alıyor bu da en belirgin örneği.

Hocam bende GTX 1050 2 GB AMD A10 6800k işlemci ve 8 GB DDR3 RAM var. HDD depolaması mevcut. Kullandığınız ISO benim bilgisayara uygun mudur?

Uzun süredir bilgisayarıma en optimize olan ISO'yu arıyorum ve bir türlü bulamıyorum. Amacım sırf oyun oynamak ve optimize olması. Uzun süre formatsız kullanmak istiyorum. Zaten bilgisayarım oldukça eski ve son demlerini yaşıyor diyebilirim :D.

Çoğu yetersiz bilgisayarı olan arkadaşıma, laptop kullanan arkadaşıma da kurdum kullanıyorlar. Ben çoğu şeyi CMD üzerinden yapabiliyorum fakat onlar beceremediği için kapalı özellikler işlerini zorlaştırabiliyor, belki bu yönden işinize yaramaz. Sadece Ghost Spectre kurmanız faydalı olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı