Hocam evet işlemcisi güçsüz de benim yan bilgisayarım (İ3 8. nesil) 2 fiziksel çekirdek 2 sanal çekirdek gayet iyi besliyor windows 11'i. Bence yeterli olur o işlemci. Hatta test amaçlı 1. nesil işlemci ile de denemiştim. Sorun yaşamamıştım.O işlemci U serisi ve 7. nesil. U serisi düşük güçle ideal işlemci hızı çalıştıran işlemcilere denir Intel tarafında.
Windows 10'un yeni sürümlerinde bile çok iyi çalışmayabilir.
Üstelik HDD kullanıyorsun kardeş.
%75 RAM kullanımını saymazsak(ki tahtada 4GB RAM) var, kuralı 3-4 gün oldu bir sıkıntı yok gibi. Bu tarz sistemlerin ağırlığı/performansı zaman geçtikçe anlaşılıyor ancak akıllı tahtaya akın akın program kurmadığımız için Windows 10'la aynı performansı veriyorVe artık ortada akıllı tahta yok.
Okulunuzda bilişimle alakalı bir öğretmen vs. yok mu? Çünkü normalde akıllı tahtanın işletim sistemini vs. silmekten disiplin vs. oluyor. Dikkat edin hocam. Ben yedim 3-4 hafta önce akıllı tahtanın lisansını kırdım diye. Sizde de benzer bir durum yaşanmasın.%75 RAM kullanımını saymazsak(ki tahtada 4GB RAM) var, kuralı 3-4 gün oldu bir sıkıntı yok gibi. Bu tarz sistemlerin ağırlığı/performansı zaman geçtikçe anlaşılıyor ancak akıllı tahtaya akın akın program kurmadığımız için Windows 10'la aynı performansı veriyor![]()
Evet var ancak ben işletim sistemi kurarken yaklaşık o gün gelen 2-3 öğretmenden izin almıştım. Dediğiniz şey kendi işletim sistemi kurma nedenim zaten;Okulunuzda bilişimle alakalı bir öğretmen vs. yok mu? Çünkü normalde akıllı tahtanın işletim sistemini vs. silmekten disiplin vs. oluyor. Dikkat edin hocam. Ben yedim 3-4 hafta önce akıllı tahtanın lisansını kırdım diye. Sizde de benzer bir durum yaşanmasın.
Evet hocam McAffe kuruyorlar antiataktan sonra. Ancak genelde öğretmenlerin dosyalarını depolamaları için bir harddisk bulunur. Ayrıyeten fatihte kurturma moduna girerseniz kilitsiz versiyonunu otomatik olarak indirebilirsiniz. Yapımcısı oraya windows sıfırlama eklemişti.Evet var ancak ben işletim sistemi kurarken yaklaşık o gün gelen 2-3 öğretmenden izin almıştım. Dediğini şey kendi işletim sistemi kurma nedenim zaten;
Bilişimle ilgilenen hocalar hem bloat yazılım sayılabilecek, hayatımız boyu kullanmayacağımız şeyleri yüklüyor(yüksek ihtimal hazır ISO'ları var 10 yıldır kullandıkları), hem de kilit programı kuruyor.
Bizdeki kilit programı öğretmenlerde bile çalışmıyordu, sıkıntılıydı.
Ben direkt stok Windows 11 ISO'su kurdum, ki hocalar teşekkür etti, bence de daha rahat oldu.
Donanım ihtiyacı olarak Windows 10 daha bütçe dostu. Windows 10'da kalmanızı tavsiye ederim. Neredeyse her sistemde stabil.
Windows 10 son yapılandırma güncellemesini alıp güvenlik güncellemesi ile ölene kadar (yaklaşık 2 sene) daha güvenlik güncellemesi alacak ve bu devir de bitecek... Windows 11 karşılayacak sistemlere 2 seneye kadar yavaş yavaş geçilmeli. İstemeye istemeye de olsa ben son kale olarak kalmaya devam.
Güvenlik güncellemesi desteği için 2025, yapılandırma güncellemesi toplu indirme için bu Mayıs son olacak diye okudum. Zaten beklenen de bu yöndeydi. Avuç kadar çift çekirdekli işlemci olan cihazda bile çalışıyor. Win10 sistem dostudur. Win 11 için ise yavaştan sistem kurulmaya başlanması lazım.Orası öyle de Windows 10'un desteğinin bitmesine son 3 yıl kaldı.
Düzeltme: 22h2 yani Ekim/Kasım dönemi güncellemesi ile yapılandırma son bulacak.Güvenlik güncellemesi desteği için 2025, yapılandırma güncellemesi toplu indirme için bu Mayıs son olacak diye okudum. Zaten beklenen de bu yöndeydi. Avuç kadar çift çekirdekli işlemci olan cihazda bile çalışıyor. Win10 sistem dostudur. Win 11 için ise yavaştan sistem kurulmaya başlanması lazım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.