i5 9400F hazır sistem önerisi

DeMoKRaTHaCi

Decapat

Bu sistemlerden hangisini tavsiye edersiniz? Aradaki fiyat farkına değer mi, en az 5 yıl kullanmayı düşünüyorum. Asus tek fan sorun çıkartır mı?
Bu bütçenin üzerine kesinlikle çıkamam.
Bu 2 sistem içinde monitör tavsiyesinde bulunursanız sevinirim.
Monitör için en fazla bütçe 1400
Battlefield 5 için topluyorum.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aradaki fiyat farkı 300 TL civarı ve kesinlikle değer.Eğer başka biri bilmişlik taslarsa ona güvenip yanilabilirsin,bu senin kararın.Ama 2060 için gerçekten değer.Ikisi de iyi karttır ama monitör desteği rtx desteği cart curt her türlü iyi bir sistem.Ama bu fiyata daha iyi PC toplanabilir.Masaustu bile olsa böyle hazır sistemler bazen pahalı olabiliyor.
i5 9400f Ryzen 5 2600x ten daha iyidir Oyun için.Ve 2060 ta 1660ti den daha iyidir.

2060 f/p açısından çok iyi bir kart bu fiyat bandında başka ekran kartına yönelmeyin. Bazıları size 2060 Super modelini önerecektir fakat kararlılığınızı sürdürün. Bunların dışında o sistemlerin anakartlarına ben pek güvenmiyorum. H310M kötü bir anakart. Size önerim Ryzen 3.Nesil sistemlere göz atmanız.

Ezbere konuşmak çok kolay, iyi günler dilerim tartışmayacağım. Oyunlarda 5 FPS fazla alıyor diye daha iyi olmuyor. RTX 2060 da tek fanlı modeli.

Kim demiş 9400F 2600x'den daha güçlüdür diye ? Tek çekirdek olarak neredeyse aynı ama çoklu çekirdekte geçirmiş. Sadece oyun testlerine bakarak kıyaslama yapılmaz.

@WhiteFountain O siteye güvenmeyin. Gereksiz ve doğru bilgi içermiyor.
Maalesef 9400F'in tek çekirdek performansı 2600X'den iyi.

Bu sitede FX 6 serisi ile İ5 kıyaslaması vardı, FX serisi daha iyi olduğunu söylediği için aldın fakat durum tam tersiymiş.

Belki İ5 ile R5 arasında bu kadar fark olmaz fakat gerçkeler acıdır.

Bu site gayet güvenilir ve neredeyse herkes bu siteyi kullanır, tek çekirdek performansı tek başına oyunda FPS vermiyor. Oyunlar Intel tabanlı olduğu için AMD'nin bu kadar FPS alması bile iyi.

AMD destekli oyunlarda bile İntel'in tekli çekirdek performansın önde olabiliyor. Ona ne diyeceksin o zaman ?
Benim kast ettiğim saf performans, oyun vs. değil. Zaten oyunu kast etseydim yukarıda belirtirdim.
Kim ne derse desin, tek çekirdek performansında İntel 9400F, Ryzen 2600X'den iyidir. Bunu ben değil yapılan testler söylüyor.
Şimdi beni İntel fanboyu ilan edebilirsiniz.

Bu site bana göre leş, çünkü önüne gelenin istediği gibi at koşturabiliyor. İsterse AMD'yi isterse İntel'e oy verip onu öne öne çıkarma üzerine kurulmuş yapının tek amacı insanların düşüncesini öğrenmek, bilimsel nitekli olaya bakmak değildir !

Şunuda aklınızdan çıkarmayın, bir oyun ister AMD ister İntel destekli olsun 1080p'de yapılan özdeş ekran kartı ile tek çekirdek performansının hagisinin iyi olduğunu rahatlıkla görürsünüz. Youtube üzerinden tonla video var. Bu iş ne AMD'ye ne İntel desteğine bakar, bu iş adam gibi mimariye bakar.
Ryzen serisi hala yoğurlma aşamasında. Son çıkan seri çok başarılı olabilir, yenilikler süper olabilir fakat daha 40 fırın ekmek yemesi gerekli.

Bahsettiğiniz sitede benchmark aracı indirip test yapıyorsunuz, kullanıcıların test sonuçlarına göre değerler düzenleniyor. Tabi ki bunu direk doğru kabul edemeyiz,malum kullanıcıların hangi koşullarda test yaptığını bilmiyoruz. Sitede genel anlamıyla sonuçlar yakın değerler yeni nesil işlemcilerde.

@DeMoKRaTHaCi Ryzen 3600 tercih edilmediği sürece, sadece oyun için kullanacaksanız, i5 9400F daha iyi tercih olabilir 2600 yada 2600X'e kıyasla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…