i5-9400F İşlemci En Fazla 3.89 GHz'de Çalışıyor

i5 9400F işlemcim var fakat Max 4.1 olmasına rağmen en fazla 3.89'da çalışıyor. Oyun ve CPU stress testi yaptım, yük binince 3.89'a geçiyor ama 4.1 olması gerekli. Turbo Boost açık güç seçenekleri, yüksek her şey tamam ama 4.1 i hiç görmedim neden böyle?

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Turbo Boost teknolojisi ile en fazla 4.1 GHz'ye çıkabiliyor fakat bu tüm çekirdekler için geçerli değil. Yük altında tüm çekirdekler çalıştığında en yüksek değerlere çıkmaz. Normal masaüstünde gezinirken 1-2 çekirdek çalışırken 4 GHz hızlarını aşabildiğini görebilirsiniz. Örneğin benim işlemcimin tüm çekirdekleri çalışırken 3,61 GHz'ye sabitleniyor. Diğer görsel ise farklı işlemler yapıldığından bir örnek.

3.61Ghz.jpg
3.77Ghz.jpg

i5 9400F işlemcim var fakat Max 4.1 olmasına rağmen en fazla 3.89'da çalışıyor. Oyun ve CPU stress testi yaptım, yük binince 3.89'a geçiyor ama 4.1 olması gerekli. Turbo Boost açık güç seçenekleri, yüksek her şey tamam ama 4.1 i hiç görmedim neden böyle?

Eki Görüntüle 451618
Aynı konuyu ben ryzen 5 2600 için açmıştım boost hızı 3.9 olmasına rağmen hiç 3.7 GHz'den üste çalıştığını görmedim, sonradan öğrendim ki bu değerler çok uç noktalar sıcaklık vs. tüm değerler el verişli olduğu zaman çıkarsa çıkar.
İşlemcinin değerleri normal.

Aynı konuyu ben ryzen 5 2600 için açmıştım boost hızı 3.9 olmasına rağmen hiç 3.7 GHz'den üste çalıştığını görmedim, sonradan öğrendim ki bu değerler çok uç noktalar sıcaklık vs. tüm değerler el verişli olduğu zaman çıkarsa çıkar.
İşlemcinin değerleri normal.
AMD'de öyle mi bilmem ama Intel'de öyle bir şey yok. Turbo boost hızı tüm çekirdeklerde değil tek çekirdekte verir.

AMD'de öyle mi bilmem ama Intel'de öyle bir şey yok. Turbo boost hızı tüm çekirdeklerde değil tek çekirdekte verir.
Konuda çok bir bilgim yok ama bu çok mantıksız çoklu çekirdek isteyen oyunlarda performans düşüşü yaratmaz mı ?
Mesela ben şimdi r5 2600'ümü overclocklarken tüm çekirdekleri overclocklayacağım.

Konuda çok bir bilgim yok ama bu çok mantıksız çoklu çekirdek isteyen oyunlarda performans düşüşü yaratmaz mı ?
Mesela ben şimdi r5 2600'ümü overclocklarken tüm çekirdekleri overclocklayacağım.
Yaratmaz. Oyunların çoğu tek çekirdek gücüne bakar. Bu yüzden 16 20 çekirdek Ryzen'lar 8 Çekirdek Intel'le aynı performansı verir. Hatta işlemciye yüklenen oyunlarda tek çekirdek avantajıyla Intel daha çok FPS verir.

Yaratmaz. Oyunların çoğu tek çekirdek gücüne bakar. Bu yüzden 16 20 çekirdek Ryzen'lar 8 Çekirdek Intel'le aynı performansı verir. Hatta işlemciye yüklenen oyunlarda tek çekirdek avantajıyla Intel daha çok FPS verir.
Tabiki yine okuduğum bilgilere göre çoklu çekirdek kullanan oyunlar sayısı giderek artıyor, intelde bunun farkında o yüzden yeni nesilde çoklu çekirdeğe önem vereceği konuşuluyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı