İ5 9400F mi, Ryzen 5 3600 mü?

DK.16 bahsettiğim kısım başlıyor. OC sonrası 9600K'nın önde olduğunu bazı oyunlarda fark attığını görebilirsin kendi attığın videoda.
Ayrıca tek çekirdekte %15 geri olup, optimizasyon ve stabilite sorunları varken nasıl ezip geçiyor anlamıyorum, öyle bir durum yok.
Yahu kardeşim benchmark testlerine baktın mı diyorum? %50'den fazla farkı koymuş r5 3600 sen nasıl İ5 daha iyi diyebiliyorsun? :)
Oyunlarda i5'in cpu kullanımı %80 üstüyken r5 3600 ise %50'yi geçmiyor bile yani bu demek oluyor ki i5 kesinlikle r5 3600 kadar ileriye dönük değil, ileride i5 9600k %100 cpu kullanımı ile darboğaz yaşarken r5 3600 güle oynaya açacak oyunları, bunu bilmek için kahin olmaya gerek yok...

Yahu kardeşim benchmark testlerine baktın mı diyorum? %50'den fazla farkı koymuş r5 3600 sen nasıl İ5 daha iyi diyebiliyorsun? :)
Oyunlarda i5'in cpu kullanımı %80 üstüyken r5 3600 ise %50'yi geçmiyor bile yani bu demek oluyor ki i5 kesinlikle r5 3600 kadar ileriye dönük değil, ileride i5 9600k %100 cpu kullanımı ile darboğaz yaşarken r5 3600 güle oynaya açacak oyunları, bunu bilmek için kahin olmaya gerek yok...
Neyin benchmarkı? Çoklu çekirdeğin oyunlarda ne önemi var? Render için mi konuşuyoruz burada?
İleriye dönüklük nedir senin bakış açından?
Sana 9600K oyunlar için daha iyi diyorum hala ileriye dönük değil diyorsun, ileride Ryzenlerin kendi kendine çekirdek performansı falan mı yükseliyor? Söylediğin şeyde gram mantık yok.
CPU kullanımı 3600'ün thread sayısının yüksek olmasından düşük görünüyor. MSI afterburner threadleri de normal çekirdek gibi görüp işlemcinin toplam kapasitesini bunun üzerinden hesaplıyor ama oyunlarda bu threadler kullanılmıyor. Ayrıca daha düşük FPS verdikten sonra isterse %1 kullansın, ne önemi var?
Hayatında hiç K serisi işlemci kullandın mı? OC yaptıktan sonra stok haliyle arasındaki farkı gördün mü?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fiyat/performans bakımından i5 9400 bir tık önde olsa da bu karşılaştırmanın kazananı kesinlikle Ryzen 5 3600'dür. Tekli çekirdekte az bir farkla çoklu çekirdekte ise açık ara farkla üstünlük sağlıyor. Günümüz oyunları için 6 thread yeterli olsa da gelecekte 8 thread optimizasyonlu oyunların sayısı artacaktır. İ5 9400F thread sayısı yetersiz kalacağı için bu oyunlarda darboğaz problemi yaratacaktır. Şuan nasıl 7.nesil ve öncesi i5 işlemciler %100 CPU kullanımı sebebiyle üst düzey ekran kartlarına darboğaz yapıyorsa aynı sorunu ilerde i5 9400F te yaşayacak.

Fiyat/performans bakımından i5 9400 bir tık önde olsa da bu karşılaştırmanın kazananı kesinlikle Ryzen 5 3600'dür. Tekli çekirdekte az bir farkla çoklu çekirdekte ise açık ara farkla üstünlük sağlıyor. Günümüz oyunları için 6 thread yeterli olsa da gelecekte 8 thread optimizasyonlu oyunların sayısı artacaktır. İ5 9400F thread sayısı yetersiz kalacağı için bu oyunlarda darboğaz problemi yaratacaktır. Şuan nasıl 7.nesil ve öncesi i5 işlemciler %100 CPU kullanımı sebebiyle üst düzey ekran kartlarına darboğaz yapıyorsa aynı sorunu ilerde i5 9400F te yaşayacak.
Hocam buradaki fanboylara bunu malesef anlatamazsın, adam threadın hiçbir önemi yok diyor ve ne kadar bilgisiz olduğunu ortaya koyuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendimi tutamadım bir iki bir şey yazayım.

@dogant" Neyin benchmarkı, neyin thread'i, oyunlarda ne önemi var, çoklu çekirdek vs." demişsin. Kusura bakma ama bir insan bu kadar fanatik, bu kadar cahil olamaz. 9900K ile dahi karşılaştırılıyor bak kendin söylüyorsun çünkü R5 3600 oyunda kafa tutuyor neredeyse. Yeni oyunların çoklu performansı geliştikçe 4 çekirdek ağlatır.

Ek olarak her şey oyun oynamak değil, mesela yayın yapmak istersin o 4 çekirdek i5'i o zaman görürsün :) Kesinlikle dar boğaz yapacak ama 3600 babalar gibi hem oyunu oynatacak hem stream yapacak. Hele 3700X hem oyun oynatır, hem yayın yaptırır hem amuda kalkar.

Büyük bir arşivi ziplemek ve açmak 3600'de çok daha kısa sürecek, Photoshop gibi, modelleme gibi programlar kullananlar mutlaka fark hissedecek. Yaz yaz bitmez, şu gözler 9400F, 3600'den iyi diyen gördü ya daha da gam yemem nokta

Kendimi tutamadım bir iki bir şey yazayım.

@dogant" Neyin benchmarkı, neyin thread'i, oyunlarda ne önemi var, çoklu çekirdek vs." demişsin. Kusura bakma ama bir insan bu kadar fanatik, bu kadar cahil olamaz. 9900K ile dahi karşılaştırılıyor bak kendin söylüyorsun çünkü R5 3600 oyunda kafa tutuyor neredeyse. Yeni oyunların çoklu performansı geliştikçe 4 çekirdek ağlatır.

Ek olarak her şey oyun oynamak değil, mesela yayın yapmak istersin o 4 çekirdek i5'i o zaman görürsün :) Kesinlikle dar boğaz yapacak ama 3600 babalar gibi hem oyunu oynatacak hem stream yapacak. Hele 3700X hem oyun oynatır, hem yayın yaptırır hem amuda kalkar.

Büyük bir arşivi ziplemek ve açmak 3600'de çok daha kısa sürecek, Photoshop gibi, modelleme gibi programlar kullananlar mutlaka fark hissedecek. Yaz yaz bitmez, şu gözler 9400F, 3600'den iyi diyen gördü ya daha da gam yemem nokta
Sistemi oyun için kullanacak insanlar için bunların hiçbir önemi yok. Zaten iş için kullanan kişiler i9'a yöneliyor. İ5'lere oyun işlemcisi diyebiliriz.
Ben o mesajda 9600K ile 3600'ü kıyasladım.

Kendi açımdan değerlendireyim mesela oyun sistemini sadece oyun için kullanıyorum, web'de bile gezmiyorum. Benim için her şey oyun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı