İ5 9400F mi, Ryzen 5 3600 mü?

Adamlar algılayamıyor ki hala başlık hakkında konuştuğunu zannediyorlar. Sen diyorsun ki 9600K al overclock ile fark açılıyor adam diyor ki 9400F ile karşılaştırma yapıyor. Görende diyecek ki herkes render yapıyor, herkes photoshop, blender vs. kullanıyor, herkes mimar, mühendis olmuş. Tüm Türkiye oyun piyasasına el atıyor enflasyonla mücadele ediyor, ülkeyi kalkındırıyor, piyasaları dengeliyor, TL'nin değer kazanmasını sağlıyor render yaparak, ZIP dosyasını 10 saniye değil de 8 saniyede açarak. Anlamıyorum bu insanları biri indirim ile (Şahsen 860TL'Ye aldım i5 9400F'i) 900TL'nin altına düşen bir işemciyle 1250-1300TL'lik işlemciyi karşılaştırıyorlar (Konuyu açan arkadaş için söylemiyorum) F/P olarak i5 9400F'den iyi iyi değil 3600. Aralarında şuan neredeyse fark yok ve konuyu açan arkadaş 2K çözünürlük için konuşuyor bu iki işlemci arasında 2K'da fark yok hatta oyununa göre değişkenlik gösterdiği için I5 9400F önde bazı oyunlarda. Sallama diyenler olacak YouTube videolarına bakabilirsiniz ve elimde 2 adet pc mevcuttu 1 hafta öncesine kadar R5 3600, I5 9400F, RTX 2060, GTX 1660 Ti. Test ettim gerçekten YouTube videoları doğru sonuçları mı veriyor aynı FPS olmasa bile aralarındaki fark ne kadar doğru olduğunu öğrenmek istedim. Sonuçlar aynı ve dediğim gibi değerler. Adamlar diyor ki geleceğe yönelik geleceğe yönelik kardeşim AMD, Intel, NVIDIA izin mi veriyor da yeni aldığımız parçayı kullanalım? Yenisini çıkarıyorlar her seferinde daha cazip geliyor elindekini satıp alıyorsun yeni çıkanı aynı telefon gibi. Yıl 2005 falan olsaydı tamam diyeceğim idare ediyordu o zamanlar yıllarca kullanıyordun ekran kartını, işlemciyi. Ben kendi tercihimi söylüyorum F/P olarak en iyisi hangisiyse o. Yani konuyu açan arkadaş sadece oyun oynuyorsa, render yapıp ülkeyi kurtarmayacaksa, ZIP dosyasını sanki 8 saniyede açmazsa o bilgisayar patlayacak düşüncesi yoksa I5 9400F.

Ryzen 5 3600 derim. Konu 9600k ile ilgili değilken neden oralara geldi ayrı konu. Ayrıca 2K'da dahi derken her işlemci daha rahat besler. 2K'da r5 2600 bile besler. Aynı sistemi 2600 ile kullanıyorum. Oyunlarda 1080p'de %5-10 arası oyununa göre darboğaz yaşarsın. Fakat 4.nesil Ryzen düşündüğüm için böyle birşey yaptım ben 3600 iyi işlemcidir. Ama şunu sorarsan paraya kıyarım 9600k mı? 3600 mü? 9600k derim.

3600 fiyat olarak 9600KF bandında çünkü.
9400F yukarıda arkadaşın da söylediği gibi daha ucuz bir işlemci.

Hortlatmak gibi olmasın ama. i5 6600K'dan Ryzen 3600'e geçmeyi düşünüyorum. Ana kartım desteklemediği için geçmişken bu şekilde karar vermem doğru mu? 1060 6 GB NVIDIA MSI var. Sonrasında onu da değiştireceğim.

İntelin stok fanı günü kurtarmalık değil. Uzun ömürlü olsun diye ryzen 5 3600 öneriyorum.

Bence gayet mantıklı bir yükseltme olur. Yine o fiyatlara benzer performanstaki İ5 10400F de tercih edilebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…