i5 9400F OC oluyor mu?

TURK3Y

Hectopat
Galiba overclock yapabilmemiz için K serisi bir Intel işlemci ve Z serisi bir anakart lazım benim kullandığım işlemci şu an i5 9400F ve B360 serisi bir anakart fakat PC'yi değiştirmeyi düşünüyorum. Değiştirmeden önce 9400F'in sitesine ve birkaç bilgi alabileceğim siteye baktım, 4.1GHz'e kadar çıkabildiğini yazmışlar. Eğer doğruysa sadece anakart ve ekran kartı değiştirmeyi düşünüyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

aa.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Galiba overclock yapabilmemiz için K serisi bir Intel işlemci ve Z serisi bir anakart lazım benim kullandığım işlemci şu an i5 9400F ve B360 serisi bir anakart fakat PC'yi değiştirmeyi düşünüyorum. Değiştirmeden önce 9400F'in sitesine ve birkaç bilgi alabileceğim siteye baktım, 4.1GHz'e kadar çıkabildiğini yazmışlar. Eğer doğruysa sadece anakart ve ekran kartı değiştirmeyi düşünüyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

Eki Görüntüle 601305
Dediğin gibi overclock olmaz ama işlemci yük altında kaldığında kendini 4,10 Ghz'a kadar çıkartır. Bende 3,98 - 4,06 civarlarında oluyor genelde 4,10 Ghz'da çalıştığını şuana kadar görmedim ama o kadar farktan bir şey olmaz. Kullandığım anakart da Z370 chipsetli bir anakart. 4,10 Ghz 'a yakın hızı alabilmen için Turbo Boost açman gerekir.

O işlemciyi değiştirmene gerek yok bir de tabi gidip RTX 2080 filan almazsan. GTX 1660, RTX 2060 ile darboğaz olmadan tam uyumlu bir şekilde çalışıyor, güçlü bir işlemci. BIOS'tan Turbo Boost'u açman yeterli o hızları görebilmen için. Maks yük altında 60 dereceye çıkıyor. Akasa Venom fan kullanıyorum ısınma sorunu da fazla olmuyor, yani Turbo Boost'u açınca yeni sistemde de kullanmaya devam edebilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı