i5 9400F & RTX3060 Ti sisteme yükseltme önerileri

sirzadayan

Kilopat
Daha fazla  
Ekran kartı: Gigabyte Windforce RTX 3060 Ti.
İşlemci: i5 9400F.
RAM: G.Skill Aegis 16 GB 2133MHz C15 (2666MHz'de kullanıyorum)
Anakart: MSI B365M Pro vh.
Disk: M.2 256 GB.
Monitör: MSI Optix G32cq4

Sistemim bu şekilde. AMD sisteme geçebilirim, DDR5 olabilir. Ama f/p, geçtiğime değer DDR4 sistem yükseltmesi de yapabilirim. İşlemci, anakart ve RAM için tavsiyelerini bekliyorum. Teşekkürler.

İşlemci + anakart değişimi yapabilirsin elinde olanı da satarsın iyi bir yükseltme olur, kalan para ile de SSD alarak depolamanı yükseltirsin. DDR5'e geçmek istiyorsan daha fazla bütçe ayırman gerekiyor şu an çok pahalılar.

dark diamond pro kasa var ona ait 600w psu

İşlemci + anakart değişimi yapabilirsin elinde olanı da satarsın iyi bir yükseltme olur, kalan para ile de SSD alarak depolamanı yükseltirsin. DDR5'e geçmek istiyorsan daha fazla bütçe ayırman gerekiyor şu an çok pahalılar
valla hocam bende öyle düşündüm. ryzen 5 5600 almayı düşünüyorum. fakat anakart konusunda kararsız kaldım asus tuf gaming b550 serisine bakıyorum

dark diamond pro kasa var ona ait 600w psu

valla hocam bende öyle düşündüm. ryzen 5 5600 almayı düşünüyorum. fakat anakart konusunda kararsız kaldım asus tuf gaming b550 serisine bakıyorum

Ekran Kartını değiştirmeyi düşünmüyorsan R5 5500 de kullanabilirsin daha ekonomik olur, anakart güzel alabilirsin onu.

Biraz daha para biriktirip ddr5'e geçmek en mantıklı hareket olur senin için. 1-2 sene daha seni idare edebilecek bir sistemin var şu an.

Ekran Kartını değiştirmeyi düşünmüyorsan R5 5500 de kullanabilirsin daha ekonomik olur, anakart güzel alabilirsin onu.
Ekran kartını yeni aldım sayılır biraz takılıcam bu şekilde. Anakart için çok kararsızdım b550m plus wifi modelini 2500 e buldum garantisi var alsam mı bilemedim. İşlemcide 5600 ü 5600x seviyesinde yani 4.4 veya 4.5 stabil kullanma niyetim var.

Biraz daha para biriktirip ddr5'e geçmek en mantıklı hareket olur senin için. 1-2 sene daha seni idare edebilecek bir sistemin var şu an.
Doğrusu bende bu şekilde düşündüm ilk ama malum ekonomi şartları almadığın her şey gün geçtikçe daha çok uzaklaşıyor. Enflasyonla mücadele için alım yapmak lazım.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı