i5 9400F Sistem GTA Online Kasma Sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

ümithanTR

Centipat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Merhabalar ben daha önce GTA 5 kasma sorunu adlı bir konu açmıştım ve sorunu çözmüştüm ama Online'ye girince en düşük ayarlarda i5 9400F ve RX 570 ile kasma sorunu yaşıyorum aslında çok kasmıyor fakat FPS max olarak 90 görse bile kasıyormuş gibi gözüküyor, sıkıntı bilgisayarımda mı? Online'de mi? Çünkü story mod da 150 -170 arası oynuyor, ama Online'de 19 FPS bile görüyor en düşük ayarlarda.

Story de bu ayarlarla denerseniz en fazla 50'ye düşer diye düşünüyorum.

Storyde populationları en yükseğe aldım 100-140 arası dolaştı sorun olan Online ben zaten oyunu arkadaşlarımla oynamak için aldım.
Bu arada gözüm alıştığı için düşük ayarlarda oynuyorum DX bile 10.

Ayarları yükseltmeyi deneyin, Son çare bu. MSAA ve Grass quality gibi FPS'i ağlatan ayarlara dokunmadan oyunu 70-75FPS arası akıcı oynayabileceğiniz ayarlara alın ki yük işlemciden kalksın. Böylece İşlemci online oynarken dropları biraz da olsa önler belki.

Ayarları yükseltmeyi deneyin, son çare bu. MSAA ve grass quality gibi FPS'i ağlatan ayarlara dokunmadan oyunu 70-75FPS arası akıcı oynayabileceğiniz ayarlara alın ki yük işlemciden kalksın. Böylece işlemci Online oynarken dropları biraz da olsa önler belki.

Tamam hocam şimdi FPS 75'lerde dolaşıyor ama kasıyor gibi gözükmüyor demek istediğim eskiden 95 FPS'de kasıyor gibi gözüküyordu artık öyle değil.

Storyde populationları en yükseğe aldım 100-140 arası dolaştı sorun olan Online ben zaten oyunu arkadaşlarımla oynamak için aldım.
Bu arada gözüm alıştığı için düşük ayarlarda oynuyorum DX bile 10.
DirectX sürümünü de 11 yapmanızı öneririm, yakında dx10 da 9 gibi tarihe gömülmeye başlar. Zaten ekran kartınız gayet iyi, Ayarları çokta düşürmeye gerek yok. İlk başta da dediğim gibi GTAV CS:GO gibi 150-200FPS oynadığınız zaman avantajlı olduğunuz bir oyun değil.
Tamam hocam şimdi FPS 75'lerde dolaşıyor ama kasıyor gibi gözükmüyor demek istediğim eskiden 95 FPS'de kasıyor gibi gözüküyordu artık öyle değil.
Yük işlemciden kalkıp ekran kartına bindiği için olabilir mi :). Artık ekran kartınız FPS yükünü çekiyor İşlekmci de Online yükünü, map yüklenme vs. yükünü çekiyor.

DirectX sürümünü de 11 yapmanızı öneririm, yakında DX10'da 9 gibi tarihe gömülmeye başlar. Zaten ekran kartınız gayet iyi, ayarları çok da düşürmeye gerek yok. İlk başta da dediğim gibi GTAV CS:GO gibi 150-200FPS oynadığınız zaman avantajlı olduğunuz bir oyun değil.

Yük işlemciden kalkıp ekran kartına bindiği için olabilir mi :). Artık ekran kartınız FPS yükünü çekiyor işlekmci de Online yükünü, map yüklenme vs. yükünü çekiyor.

Hocam şimdi ayarları yaptım çıkıp tekrar gireceğim.

Bir de hocam ben hızlı girmesi için önce story moda girip sonra Online'ye giriyorum ondan bir sıkıntı olmaz değil mi?

Bir de hocam ben hızlı girmesi için önce story moda girip sonra Online'ye giriyorum ondan bir sıkıntı olmaz değil mi?

Şu an her şeyi High'a aldım antisoptic filteringi 4X yaptım 110 FPS görüyorum GTA 5 story modda.

Merhabalar ben daha önce GTA 5 kasma sorunu adlı bir konu açmıştım ve sorunu çözmüştüm ama Online'ye girince en düşük ayarlarda i5 9400F ve RX 570 ile kasma sorunu yaşıyorum aslında çok kasmıyor fakat FPS max olarak 90 görse bile kasıyormuş gibi gözüküyor, sıkıntı bilgisayarımda mı? Online'de mi? Çünkü story mod da 150 -170 arası oynuyor, ama Online'de 19 FPS bile görüyor en düşük ayarlarda.
Monitörünüzün Hz sine göre ayarlayınız fps sinizi örnek olarak

60 Hz bir mönitörünüz var fps nizi 60 olarak sabitlemek zorundasınız

Şu an her şeyi High'a aldım antisoptic filteringi 4X yaptım 110 FPS görüyorum GTA 5 story modda.

Şu an Online'de 110 FPS görüyorum ortalama. Sağ olun hocam ayarları daha yükseğe çeksem değişiklik olur mu(iyi yönde)
Monitörünüzün Hz sine göre ayarlayınız fps sinizi örnek olarak

60 Hz bir mönitörünüz var fps nizi 60 olarak sabitlemek zorundasınız
bende 60 hz bi monitör var fakat 75 hz oluyor ben onu yaptım ama sabitlemedim sabitlersen daha akıcı olur mu

Şu an Online'de 110 FPS görüyorum ortalama. Sağ olun hocam ayarları daha yükseğe çeksem değişiklik olur mu(iyi yönde)

bende 60 hz bi monitör var fakat 75 hz oluyor ben onu yaptım ama sabitlemedim sabitlersen daha akıcı olur mu
Deneyeceksiniz hocam. GTAV gibi bir oyun için 70-75 ortalama FPS en iyisidir. Grass quality ve MSAA'ya dokunmanızı tavsiye etmem FPS'i çok etkiler ancak diğerlerine dokunabilirsiniz. Ama isterseniz MSAA'yı 4x, Grass quality'i de High deneyebilirsiniz ancak sağlam bir düşüş olacaktır.

Deneyeceksiniz hocam. GTAV gibi bir oyun için 70-75 ortalama FPS en iyisidir. Grass quality ve MSAA'ya dokunmanızı tavsiye etmem FPS'i çok etkiler ancak diğerlerine dokunabilirsiniz? Ama isterseniz MSAA'yı 4X, grass Quality'i de High deneyebilirsiniz ancak sağlam bir düşüş olacaktır.

Yok zaten kaliteye gözlerim alışkın değil :D o zaman V-Sync açayım öyle bir deneyeyim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı