i5 9400F sistem yükseltilmeli mi?

garfELD

Decapat
Daha fazla  
Selamlar, benim i5 9400f Arc A750 MSI H310M sistemim var. Sizce işlemci ve anakartı yükseltmeye değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Neye yükselteceğinize bağlı. DDR5 sisteme geçip 7500f gibi bir işlemci alacaksanız kesinlikle değer bence.

A750 için 9400F bi' tık düşük kalmış gibi. Anakart değişimine gidip R5 5600 gibi bir işlemci tercih edilebilir karar senin. Ancak şuanda sana yetiyorsa ellemesen de olur.

Parası varsa AM4 sistemde kalmanın anlamı yok
Bütçe belirtilmediği için minimal bir öneride bulundum işlemci darboğazını gidermek için. Elbette bütçe varsa daha iyilerini de alabilir, kafasına silah dayatmıyorum :D

9400F Arc A750'yi ucu ucuna besliyor diyebiliriz. Yer yer oyunlarda darboğaz yapabilir. En mantıklısı bütçenize göre AM4'ya da AM5'e geçmek.

Bütçe belirtilmediği için minimal bir öneride bulundum işlemci darboğazını gidermek için. Elbette bütçe varsa daha iyilerini de alabilir, kafasına silah dayatmıyorum :D
R5 8400F ile R5 5600 arasında 100TL olması ile bence sıfır olarak artık AM4 konuşmak manasız gibi. Tabi işin anakart ve RAM fiyat farkı var ama indirimler ile onuda çok ucuza düşürenler vardır illaki.

R5 8400F ile R5 5600 arasında 100TL olması ile bence sıfır olarak artık AM4 konuşmak manasız gibi. Tabii işin anakart ve RAM fiyat farkı var ama indirimler ile onu da çok ucuza düşürenler vardır illaki.

16MB önbelleğe sahip rezil bir işlemci bana göre AM5'e geçmek için geçersin başka bir şeye yaramaz.

16MB önbelleğe sahip rezil bir işlemci bana göre AM5'e geçmek için geçersin başka bir şeye yaramaz.
Performans olarak önbelleğe bağımlı olmayan oyunlar harici aşağı yukarı eşitler hocam sadece önbelleğe bakıp yargılamak hoş olmaz.

R5 8400F ile R5 5600 arasında 100TL olması ile bence sıfır olarak artık AM4 konuşmak manasız gibi. Tabi işin anakart ve RAM fiyat farkı var ama indirimler ile onuda çok ucuza düşürenler vardır illaki.
Konu sahibinde RAM'ler halihazırda mevcut olduğu için ve AM4 anakartlar da ucuza bulunabiliyorken (İyzico cart curt) böyle bir öneride bulunayım dedim. Elbette artık yavaş yavaş AM4'ün de devri bitiyor.

R5 5600'ten bi tık güçlü ama, sadece CS2 gibi önbelleğin kıymetli olduğu oyunlarda başarısız kalıyor. CS2 gibi oyunlarda da yüzdelik fark olarak çok uçuk fark yok. %10 civarı fark var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı