i5-9400F sistemde mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 10
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
Samsung 860 EVO
Ekran kartı
MSI 1660 Super Ventus Xs Oc
Anakart
MSI H310 A PRO
İşlemci
I5 9400F
Arkadaşlar birden mavi ekran almaya başladım. Sistem şu anda kullanılamaz halde. Bilgisayarı açtıktan 1-2 dk sonra direk mavi ekran alıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 20220904_122331.jpg
    20220904_122331.jpg
    131,8 KB · Görüntüleme: 29
Dün gece sistemi memtest86 ya bıraktım hata bulamadı. Ramleri tek tek kullanıyorum yine hata alıyorum. Ayrıca sistem daha önceden de mavi ekran vermişti. Başka forumdaki bi arkadaş disk bağlantı problemi var demişti ve kablo değişikliği yaparak sıkıntıyı çözmüştük. Şuanda bir daha başka kabloyla denememe rağmen sıkıntı devam ediyor. Bir başka denemem ise kabloyu SSD den çıkartıp sadece HDD ile kulllanmak oldu ama sonuç yine aynı.

İndirin: https://www.sordum.net/indir/download.php?fname=./download18/sahipligi_al.zip
Sahipliği al kur reg çift tıklayın. DMP dosyalarına sağ tık yapıp "sahipliği al" deyin.
Paylaştım hocam.

Son düzenleme:
Başka forumdaki bi arkadaş disk bağlantı problemi var demişti ve kablo değişikliği yaparak sıkıntıyı çözmüştük. Şuanda bir daha başka kabloyla denememe rağmen sıkıntı devam ediyor. Bir başka denemem ise kabloyu SSD den çıkartıp sadece HDD ile kulllanmak oldu ama sonuç yine aynı.
serenum.sys yüklenmediği için port bozuk demiş ancak pek öyle gibi durmuyor. Sizde daha çok Windows bozuk gibi.

Öncelikle Windows Defender'ı kapatın, aktif koruma vs. hepsini.
Daha sonrasında Windows Update ile güncelleştirmeleri yapın.
Güncelleştirmeler tamamlandığında CMD (yönetici olarak çalıştırın) üzerinden şu komutları sırasıyla verin:

sfc /scannow
DISM.exe /Online /Cleanup-Image /Restorehealth

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı