Araba silmek için bez önerisi

• Konuyu başlatan WolreaG
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 184
Aracınızda seramik var ise nötr şampuan ve süngerle yıkayın.

Düzenli seramik yaptırıyorum aracıma.
Hocam şuan var 5 gün once yaptırdım. O ne oluyor normal şampuan olmaz mi?
Petrol köpükleri ile yıkamayın. Nötr şampuan ve iyi durulama bezleri kullanın. Araba yıkamak sanıldığı kadar basit bir iş değildir. Hakkını vermeniz lazım :)
Nereden bulabilirim onu?

Seramik kaplama her sene yenilenmeli ayrıca. Yenileme maliyetleri değişken olmak ile birlikte ortalama 1.500 veya 2.500 TL civarında. Komple baştan yapılmıyor yenileme işlemi. Ömrünü uzatırsınız bu şekilde. Nötr şampuanlar seramik kaplamanın dostudur. Yanlış şampuan ile yıkamak, seramik kaplamasına zarar verebilir. Düzenli seramik + nötr şampuan + çift kova tekniği ile araç yıkarım. Ve sünger kullanırım. Fırçayı unutun. Aracımın 6 yaşında olduğuna kimse inanmıyor bu yüzden. Örnek bir ürün atayım size. Ek olarak güneşte yıkamayın aracınızı.

Yaptırdığınız yer bu detayları paylaşmadı mı sizle?

Son düzenleme:
Seramik kaplama her sene yenilenmeli ayrıca. Yenileme maliyetleri değişken olmak ile birlikte ortalama 1.500 veya 2.500 TL civarında. Komple baştan yapılmıyor yenileme işlemi. Ömrünü uzatırsınız bu şekilde. Nötr şampuanlar seramik kaplamanın dostudur. Yanlış şampuan ile yıkamak, seramik kaplamasına zarar verebilir. Düzenli seramik + nötr şampuan + çift kova tekniği ile araç yıkarım. Ve sünger kullanırım. Fırçayı unutun. Aracımın 6 yaşında olduğuna kimse inanmıyor bu yüzden. Örnek bir ürün atayım size. Ek olarak güneşte yıkamayın aracınızı.

Yaptırdığınız yer bu detayları paylaşmadı mı sizle?

Hocam demedi ama bende sormadım. Çift kova tekniği nedir? Nötr sampuan almam biraz zor artık zamanla. Bu kötü oldu benim için, ben arabami nerede yıkayacağım su benden olacak şampuan benden falan. Ben düşünüyordum benzinlikte köpük atarim süngerle yıkarım diye ama bozulmasın seramikte.

Hocam demedi ama bende sormadım. Çift kova tekniği nedir? Nötr sampuan almam biraz zor artık zamanla. Bu kötü oldu benim için, ben arabami nerede yıkayacağım su benden olacak şampuan benden falan. Ben düşünüyordum benzinlikte köpük atarim süngerle yıkarım diye ama bozulmasın seramikte.

Yok onu yapma. Benzin istasyonlarında kullanılan köpüklerde kostik olabiliyor. Hepsinde olmasa bile, ayırt etmen zor. Normal aracın boyasını bile bozabiliyor zamanla kostik. Tehlikeli bir kimyasaldır. YouTube üzerinden de izleyebilirsin videolar bu konu hakkında. Reklam ağırlıklı olduğu için, video paylaşmak istemedim.

Ekran görüntüsü 2025-11-25 152845.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı