i5 9400F sisteme 8000 TL ekran kartı önerisi

Bütçe
8000₺

The Old Ways

Megapat
Daha fazla  
Merhaba! i5-9400F işlemci ve Prime H310M-K r2.0 anakarta uygun bir ekran kartı arıyorum. PSU 650W. Şu an için anakartı değiştiremiyorum. Bütçem 8000₺ civarı. RX 6600 almak istiyordum fakat darboğaz olur mu sorusuna kesin bir yanıt bulamadım. Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.

O işlemcinin yanına 1660 ve üstü bir kart aldığında darboğaz yaşayacaksın zaten. Ama hangi oyunları oynadığına bağlı. Mesela çoğu AAA oyunda az darboğaz yerken. GTAV, CSGO, Valorant, AC serisi gibi oyunlarda çok fazla darboğaz yersin.

Yanıtınız için teşekkür ederim. Oyunlardan bağımsız olarak hangi ekran kartını önerirsiniz?

Hocam elinizdeki sistemi satıp gelen parayla ve 8.000 TL ile hazır sistem alabilirsiniz. Donanım arşivi ayda 1 sistem paylaşıyor 9.000-10.000 TL civarı.

Yanıtınız için teşekkür ederim. Oyunlardan bağımsız olarak hangi ekran kartını önerirsiniz?
Eğer bütçen 8k ise indirimde alabilirsen 6700&6750XT alabilirsin. Ama bu ikisinin fiyatı o o kadar düşer mi bilemiyorum(Daha önce düşmüştü). Eğer düşmez ise 6600XT alabilirsin.

Darboğaz/performans kaybı sorunu çok fazla olur mu?

Hocam sadece ekran kartı almak yerine hazır sistem alın daha iyi olur. Ayda 1 kez falan kampanya yapıyorlar. Uygun fiyata RX 6500`lü sistemler bulunabilir. Sadece biraz piyasayı araştırmak lazım ve sabretmek gerek. Mesela dediğim gibi Donanım Arşivi bu ay için RX 6600`lü sistem paylaştı 9.999 TL`ye. Eğer stokları bitmediyse alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…