i5 9400F soğutma sorunu

moxi

Centipat
İyi günler öncelikle. Benim i5 9400F işlemcimi, Cooler Master I71C soğutucu ile soğutmaktayım. Ben bu işlemci fanının üzerinde gelen, sürülü olan termal macunu kullanırken değiştirme kararı aldım ve Arctic MX4 2019 Edition aldım. Kullanım sonrasında AIDA64 testlerinde birebir aynı sonuçları aldım öncesiyle.
Detay1: Sürülü termal macunu kullanırken hava sıcaklığı 20C kadardı şu an 36C kadar.
Detay2: İlk defa termal macun sürme tecrübemdi.
Sıcaklık değerleri: (Test süresi 15 dk)
Sadece CPU test: 45C.
CPU + fpu test: 51C.
1.soru: Hava sıcaklığı bu denli etkili olur mu?
2.soru: Termal macunu ben mi iyi uygulayamadım.

Hava sıcaklığı tabii ki etkiler. Eğer fark 15 dereceden büyükse sorun olduğunu düşünebilirsiniz. 20 ile 36 derece arasında çok fark var. Konuda eski aldığı sıcaklığı yazmadığınız için daha fazla ekleme yapamıyorum.
Usta 20 derece olan işlemciye neden müdahale ettiniz ki?
Uygulamada hata yapmış olabilir misiniz?
İşlemci 20 derece değil hava sıcaklığı 20 derece.

Hava sıcaklığı tabii ki etkiler. Eğer fark 15 dereceden büyükse sorun olduğunu düşünebilirsiniz. 20 ile 36 derece arasında çok fark var. Konuda eski aldığı sıcaklığı yazmadığınız için daha fazla ekleme yapamıyorum.

Pardon.

Derecelerde hiçbir değişiklik olmadı yazdığım bütün değerler aynı kaldı :D Biraz algılaması zor :D Eski aldığım sıcaklık değeri 45 ve 51 C idi :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı