i5 9400F ve 3070 Ti darboğaz yapar mı?

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi sosyaller. Başlıkta da belirttiğim gibi 9400F CPU'ya sahibim ve 1660S grafik kartım var. Artık almak istediğim FPS değerlerine ulaşamadığımı düşünüyorum ve o yüzden bir GPU yükseltmesi düşündüm fakat bu işlemci ile pek bir şeyler yapılabileceğini sanmıyorum o yüzden sormak istedim. 3070 Ti seviyelerinde bir karta yükselmek istiyorum acaba darboğaz olur mu ya da başka bir sorun yaşar mıyım?

1080p de yapıp daha üst çözünürlükte yapmamasının sebebi nedir?

Çünkü çözünürlük yükseldikçe ekran kartına binen yük arttığı için işlemcinin yükü azalır ve darboğaz ortadan kalkar.

İşlemci sürekli aynı yük altındadır veri işler. Fakat ekran kartı sürekli yük altında değildir. Yük altında olmadığında ekran kartı tam performans vermez ve gereksiz olur.

3070ti 4k için tasarlandığından ve i5 9400f ile yüksek performansa çıkacağından etkilemiyor pek. Fakat 3070ti kendini çok kullanamayacağından dolayı 1080pde darboğaza düşüyor gibi gibi.
Örnek olarak benim ekran kartım 6700XT ile de geçerli bu durum fakat ben bir sorun hissetmiyorum mesela ama 2k 4k oynarsam daha yüksek performans alabildiğim şeyler oluyor.

3070 Ti alınmaz bir kere NVIDIA istiyorsanız ve 1080p içinse 4070 almalısınız.
Ve evet darboğaz olur.

3070 Ti 4K için tasarlandığından ve i5 9400F ile yüksek performansa çıkacağından etkilemiyor pek. Fakat 3070 Ti kendini çok kullanamayacağından dolayı 1080P'de darboğaza düşüyor gibi gibi.
Örnek olarak benim ekran kartım 6700XT ile de geçerli bu durum fakat ben bir sorun hissetmiyorum mesela ama 2K 4K oynarsam daha yüksek performans alabildiğim şeyler oluyor.

4K mı artık 1080p için bile yeterli sayılamaz 3070 Ti.

12100F gibi işlemcileri bile zorlayacak bir GPU. O işlemci ile fazlasıyla darboğaz yersiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı