i5 9400F ve GTX 1650 sistemde darboğaz mı var?

bruhmomentumtr

Picopat
Merhaba, sistemimi yazmadan önce, Intel işlemcime driver arayayım derken Extreme Utility diye resmi program buldum ve kurdum ama nedense maksimum GHz değeri sitesindeki değerden biraz aşağıda kalınca acaba darboğaz mı var diye soru işareti bıraktırdı.

Sistem:
  • GTX 1650 4 GB.
  • 16 GB RAM (sanırım DDR4).
  • i5 9400F.
  • Sistem SATA SSD'ye kurulu, yeterince alan var.

Tabii yakın değerler sonuçta ama fark çok az da olsa kafamda soru işareti bıraktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok hocam. O en fazla görebildiği frekans. Sanırım tüm çekirdeklerin gördüğü maksimum değer yazıyor programda. Sitede yazan ise bir çekirdeğin gördüğü maksimum frekans.

Son düzenleme:
9400F, RTX 3060-RX 5700 XT'ye kadar darboğaz yapmaz diyebilirim. Kaldı ki bu ölçümün sonucundan darboğaz olduğu anlaşılmaz bir de hangi program için darboğaz söz konusu onu demeniz gerek. Oyunlar mı yoksa render aldığınız bir takım modelleme programları vs. mi?

Hocam ekran kartına yapılan darboğaz değil. Stres testi yaparken maksimum frekans 3,93 GHz çıkmış ama sitede maksimum Turbo frekansı 4,10 GHz gösteriyor. Benim işlemcimde sorun mu var diyor.

9400F RTX 3060'a darboğaz yapmaz derken? R5 3600 bile darboğaz yapıyor belli aralıklarla.

O zaman birde AIDA64 ile test edin sanırsam sonuç farklı çıkacaktır.

9400F'in darboğazsız besleyebildiği en iyi kart 2060.

9400F RTX 3060'a darboğaz yapmaz derken? R5 3600 bile darboğaz yapıyor belli aralıklarla.
Ortalama olarak oyunlarda R5 3500x-3600 performansı veriyor ve oyunların ortalaması alınınca darboğaz olmadan oynayabilirsiniz diyebiliyorsunuz. Örnek olarak CS:GO oynunda darboğaza girmeyen sistem yok.

Sıkıntı yok. Sistemde darboğaz da olmaz. 4,1 GHz olan ise tek çekirdek için olan değeridir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…