İ5 9400F ve GTX 1660 Tİ sistemde takılmalar

tubaguba

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar, yaklaşık 4 haftadır değişik ve anlam veremediğim bir hatadan müzdaribim. Oyunlarda veya masaüstünde mouse takılarak gidiyor.
Örnek vereceğim öncelikle izlemeniz ve görmeniz açısından.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

- Oyunlarda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

- Masaüstünde.

Gittikçe artan bir sorun değerlere baktığımda ise oyunda %65-75 arası CPU kullanımı 70-73 Derece'de sıcaklık görüyorum. FPS düşmesi yemiyor.
Masaüstünde ise 25-30 arası CPU kullanımı yani normal değerler hiçbir değişiklik görmüyorum.
Mouse sorunlu olabilir dedim. 2 mouse denedim ikisi de aynı sorun yani USB problemi olabilir dedim farklı USB'ler deneyip ikna olmayıp üstüne çoğaltıcı ile denedim yine olmadı yani mouse sorunu değil.

Ekran kartım 1660 Ti MSI Ventus - i5 9400F işlemci - ASUS Prime H310 anakart 2x8 Corsair Veng. RAM'lar. Benchmark testleri de tertemiz ama çözemiyorum kaynağını da bilmiyorum. " özellikle şunu belirtmek istiyorum Amerika'da yaşıyorum genelde Türkiye'deki gibi bilgisayarcıya götüreyim baksın kolaylığı bulunmuyor gititğimde kasayı araç alır gibi teslim edip direkt 150-200 dolar arası fatura çıkartıp daha sonra sorun şudur deyip çözmek için de extra alıyorlar. Anlayacağınız sorunu kendim bulma isteğim bu yüzden. Ki ilk defa çözemediğim bir sorunla karşılaşıyorum böylesine.
Şunu görmeliyiz dediğiniz şeyler varsa lütfen belirtin teşekkür ederim.

- Edit: 4 kez format attım 1 hafta içinde düzelmiyor. Yani format attım belirtiyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorun geçtiğimiz haftalarda bende de olmaya başladı, mouse kablosuz pilden olmuş olabilir diye pil değiştirdim yine oldu. Kablolu mouse denedim yine oldu. En sonunda harici disk takılıyken olduğunu fark ettim. Ara sıra kendi kendine uyanıyor mu artık ne oluyorsa, harici disk takılıyken oluyor genelde bende. Sizde harici bir cihaz bağlı mı?

Bu sorun geçtiğimiz haftalarda bende de olmaya başladı, mouse kablosuz pilden olmuş olabilir diye pil değiştirdim yine oldu. Kablolu mouse denedim yine oldu. En sonunda harici disk takılıyken olduğunu fark ettim. Ara sıra kendi kendine uyanıyor mu artık ne oluyorsa, harici disk takılıyken oluyor genelde bende. Sizde harici bir cihaz bağlı mı?
HDD kullanmıyorum. çift SSD var Samsung Evo 860 256 diğeri ise WD Blue 500GB. denemediğim şey kalmadı. onun dışında extra hiç bir şey takılı değil işlemci diye düşündüm 1-2 hafta oyunlarda test ettim hani acaba yüklememi %100'e biniyor darboğaz mı yapıyor vs gibisinden ancak hiç bir sorun göremedim.
Bilen yok mu cidden
Güncel

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı