i5 9400F ve GTX 1660 Ti Stuttering Problemi

Bende i5 9400F ve 1660 Ti almayı düşünüyorum sorun bu ikisinden mi kaynaklıyor ?

Sizin sorununuz FPS'in aniden 1 e düşmesi mi?
Hayır 1'e düşmüyor, örneğin sabit 60 diyelim, bir anda 54-58 aralığında bir yere düşüyor ve tekrar çıkıyor, bu yarım saniyede, bir saniyede oluyor ancak ekranda ani bir takılma hissiyatı oluyor, sorun bu.Şöyle söyleyeyim, ben bundan önce R5 2600, GTX 1660 TI ile bir sistem topladım, onda da bu sorunu yaşadım.Problem bilgisayar donanımıyla ilgili değil gibi geliyor bana ama bilemiyorum. Tek umudum @Recep Baltaş

Defender yüzünden benzer mi problem yaşayan arkadaşım oldu o yüzden sordum, umarım çözersiniz problemi

60 ile 54-58 arasında çok az fark var yani FPS'in o aralıkta dalgalanması doğal ancak bunun ani bir takılma hissiyatı oluşturması garip geldi. Örneğin ortalama 100 FPS alırken aniden 30'un altına düşmesi bariz hissedilebiliyor ancak 5-6 FPS ya da %10 gibi bir oranda FPS düşüşünün böyle bir hissiyat oluşturmaması gerekiyor bence. Konuya ilk baktığımda monitör kaynaklı olduğunu düşünmemiştim ama bu mesajınızı da okuyunca monitörden de kaynaklı olabilir gibi geldi.

Recep ve Ali beylerin %0.1 ve %1'lik FPS videosunu izledikten sonra o ayarları açtım, %0.1'lik FPS değeri 5'e kadar düşüyor, ancak en az gördüğüm FPS mesela 60'ta 55 oluyor, anlık takılma bu yüzden oluşuyor.Dikkat ettiğim için değil herhangi biri de fark edebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…