i5 9400F ve GTX 750 Ti için monitör vs GPU

VSR açarak oynadığınızı kendiniz söylemişsiniz.
Evet çok rahat idare ettiğini söyleyebilirim. Bir süre 720p ile de oynadım, tek sorunum görüntü kalitesiydi. Darboğaz yaşıyordum ama bu FPS yi etkileyen bir darboğaz değildi. Hatta çoğu AAA oyunlarda 1080p çözünürlükten daha fazla FPS veriyor 720p.

720P'de daha yüksek FPS vermesi oldukça doğal, grafik kalitesi düşüyor.

Darboğaz yaptığını siz de söylüyorsunuz, bu tür kartlar 1080P oyunculuk için idealler, daha düşük çözünürlüklerde darboğaz oluştururlar.
Hocam haklısınız ama burada konu önceliğin monitör mü yoksa ekran kartı mı olacağı. Ben tercihimi GPU dan yana kullandım ve gayet memnunum. Darboğaz yapsa bile bunun VSR ile çözüldüğünü ve görüntü kalitesinin arttığını söylüyorum. Bi de 1080p monitörde 750ti ile oyun oynadığınızı düşünün. Hangisi daha mantıklı? Örneğin şu an 2k çözünürlük ile Watch Dogs 2 HD texture pack kurulu şekilde yüksek-çokyüksek ayarlarda 50-60 fps arası oynuyorum. 1080p 750ti ile 2k ya almayı geçtim 1080p orta grafikte anca oynar 750ti ile. İdare etme amaçlı da bu konuyu açtığına göre tercihi GPU olmalı. Üstüne üstün şu an ekonomimiz malum bir çok sıkıntı olduğu için de fiyatlar daha fazla artmadan GPU aradan çıkarmak daha mantıklı olacaktır.

Herkese teşekkür ederim. Tercihimi monitörden yana yaptım ve anladım ki ben oyun filan oynamıyormuşum. Bu kadar fark edeceğine inanmıyordum.
Aynı şekilde kararsız kalan olursa tercihini monitörden yana kullansın. Gözlerim bayram etti
Monitör olarakta. ''AOC G2460V 1MS 75HZ.'' aldım.
görüntü kalitesi çok hoşuma gitti ama hopörlörler kalitesiz.
İleri zamanlarda rx570 8gb ya da rx580 8gb ikinci el almayı düşünüyorum.
Şu an çok memnunum

Kesinlikle ekran kartı ama 1000 TL bütçe ekran kartına yetmeyebilir bir GTX 1660 ya da 2060 çok güzel olur.
monitör aldım.Eski monitör 750 ti performansını bile göz önüne seremiyormuş bunu anladım. Gerçekten böyle bir şey yok.5ms 60hz monitörle oyun oynamak ölümmüş ve ben hep ölmüşüm :D
1000TL ile bence monitör daha mantıklı olur. 1100-1200TL bandına çıkabilirsen 144Hz monitörlerde bakabilirsin.

Ekran kartı için ilerde 1500-2000TL civarı bir bütçe ile yükseltme yaparsınız.
100-200 farkla 144hz almadığıma pişmanım :(

R5 2600 RX 580 sistemim var monitör henüz alamadım. 720p TV ile oyun oynuyorum ve adrenalin üzerinden sanal 2k çözünürlüğü açarak oyunlarımı yüksek kalitede darboğaz olmadan oynuyorum.
Nasıl açılacağı konusunda yardımcı olur musunuz? 1 hafta içersinde monitörüm gelcek şuanlık Samsung SyncMaster740n kullanıyorum 1280x1024

Herkese teşekkür ederim. Tercihimi monitörden yana yaptım ve anladım ki ben oyun filan oynamıyormuşum. Bu kadar fark edeceğine inanmıyordum.
Aynı şekilde kararsız kalan olursa tercihini monitörden yana kullansın. Gözlerim bayram etti
Monitör olarakta. ''AOC G2460V 1MS 75HZ.'' aldım.
görüntü kalitesi çok hoşuma gitti ama hopörlörler kalitesiz.
İleri zamanlarda rx570 8gb ya da rx580 8gb ikinci el almayı düşünüyorum.
Şu an çok memnunum
Hayırlı olsun. Hocam ben 720p TV ile VSR açık şekilde 2k çözünürlükte 50-60 FPS ile yüksek-çok yüksek ayarlarda, hd texture pack kurulu olarak oynuyorum. Kartım RX 580. Monitör henüz alamadım ama videodaki kaliteyi 720p dandik bir TV ile hiçbir fark olmaksızın birebir aynı olarak alıyorum. Zaten videoyu hazırlayan benim. Buyrun izleyin;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@kharis Adrenalin ayarlarından ekran bölümüne gelin ve Virtual olarak başlayan (Adını tam hatırlamıyorum) ama kısaltması VSR olan ayarı açın. Ardından windows çözünürlüğünü değiştirmeden oyun ayarlarından çözünürlüğü 2k olarak ayarlayın. Bu VSR sanal olarak 2k çözünürlük sağlıyor. Yani oyundaki nesneleri küçültüyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı