i5 9400F ve RTX 2060 sisteme yükseltme önerisi

bilal232

Kilopat
Oynadığım oyunlar BF2042, RDR 2, AC Valhalla gibi oyunlar. Ekran kartı bir nebze yeterli kalsa da işlemci artık yetmiyor, darboğaz mevcut. Bu yüzden ekran kartı ve işlemcimi yükseltmek istiyorum. Hangi işlemci ve ekran kartını almalıyım? Ortalama bütçem 25-30k arası. Çok aktif bilgisayar kullanan biri değilim ama vaktim olduğunda tadını çıkartmak istiyorum.

Sistemim:

• RTX 2060.
  • i5-9400F.
  • MSI B360M Pro-VD.
  • 550W Thermaltake PSU.
  • Rampage Apolet kasa.
  • Dark Freezer X123 soğutucu.
  • 3000 MHz 2x8 GB G.Skill RAM.

Oynadığım oyunlar BF2042, RDR 2, AC Valhalla gibi oyunlar. Ekran kartı bir nebze yeterli kalsa da işlemci artık yetmiyor, darboğaz mevcut. Bu yüzden ekran kartı ve işlemcimi yükseltmek istiyorum. Hangi işlemci ve ekran kartını almalıyım? Ortalama bütçem 25-30k arası. Çok aktif bilgisayar kullanan biri değilim ama vaktim olduğunda tadını çıkartmak istiyorum.

Sistemim:

• RTX 2060.
  • i5-9400F.
  • MSI B360M Pro-VD.
  • 550W Thermaltake PSU.
  • Rampage Apolet kasa.
  • Dark Freezer X123 soğutucu.
  • 3000 MHz 2x8 GB G.Skill RAM.
Ben olsam elimdekini satar bunu alırdım.

Son olarak hiç AMD ekran kartı kullanmadım DLSS teknolojiside cezbetmiyor değil ekran kartını değiştirmek mantıklı olur mu AMD ekran kartı konusunda tecrübesizim.

Sistemdeki ekran kartı, RTX 4060 Ti ekran kartından daha performanslı bir kart. AMD genelde F/P kartlar üretiyor. RX 560-570 gibi kartlar sorunluydu fakat bu sorunları 6000 serisi ve sonrasında giderdiler. DLSS yerine FSR var fakat DLSS kadar FPS'e çok büyük etki etmiyor. Saf kas gücü olarak AMD genelde bu fiyat bandındaki rakiplerini tokatlıyor.

Son olarak hiç AMD ekran kartı kullanmadım DLSS teknolojiside cezbetmiyor değil ekran kartını değiştirmek mantıklı olur mu AMD ekran kartı konusunda tecrübesizim.
Tabiki nvıda'nın teknolojileri çok iyi. DLSS ve fg çok iyi bir şey gerçekten. Ayrıca nvıda kartların ray tracing performansı amd'ye göre çoooook çok daha iyi. Benim önerim basit güncellemeler ile bunu almak ama amd'de alınabilir tabiki. Saf güç olarak amd olan daha güçlü.
https://www.itopya.com/modart-x20-i...orce-oc-8gb-16gb-ddr5-512g_h27308#kategori_11

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı