i5-9400F ve RTX 2060 Super Ventus 8 GB darboğaz yapar mı?

İzlemediğim test videosu kalmadı. Böyle bir şey mantık olarak imkansızdır. Örneğin i9 9900K ile RTX 2080 bileşenleri 2K çözünürlükte 1080P'den daha çok FPS vermesi imkansızdır. Eğer 2K'da daha fazla FPS veriyorsa işlemci 1080P de ekran kartını besleyecek güce sahip değildir. Yanlış bilginizi düzeltebilmeniz için biraz daha YouTube'da vakit geçirebilirsiniz. 1080P de az verip, 2K'da daha çok FPS verebiliyorsa işlemci yeterince güçlü değildir. Burada bakacağın videolar 3A oyunlarıdır. Kalkıp LOL ve CS GO gibi oyunlar baz alınmaz. Öyle 2K ya da 4K ekran kartıdır diye bir şey yok. Siz kalkıp tüm doku paketlerini kapatırsanız eğer MX150 olan mobil ekran kartıyla bile Battlefield 5 oynarsınız.
Benim anlatmak istediğimi anlamamışsınız. Anlatmak istediğim 1080P'de darboğaz olup düşük FPS almak yerine 2K'da ekran kartının tam gücüyle oynamak çok daha mantıklı. Başından beri burada işlemci değiştir diyenlere söylüyorum ben. Şu çözünürlük kartı konusunda da yanlış biliyorsunuz şimdi işim var akşama size detaylı ve kanıtlı olarak atacağım.

Anlatmak istediğim 1080P'de darboğaz olup düşük FPS almak yerine 2K'da ekran kartının tam gücüyle oynamak çok daha mantıklı.
Buna katılıyorum. Bu kısım doğru. Ama çözünürlüğe göre kart ürettik demeleri tamamen pazarlama tekniğidir bence. Güçlü işlemcin varsa daha düşük çözünürlükte 100 FPS ve üzerine çıkabilirsin. Benim de anlatmak istediğim bu. Çünkü en güçlü ekran kartı bile 4k çözünürlükte çatlıyorlar 100 FPS sınırını ancak zorlayabiliyorlar.

en güçlü ekran kartı bile 4k çözünürlükte çatlıyorlar 100 FPS sınırını ancak zorlayabiliyorlar.
Evet haklısınız, günümüzde 10 bin liralık 2080 Ti bile 4K 144Hz standardında stabil değil. 3000 serisi kartlarla da tam oturtamazlar büyük ihtimal. Şimdilik 2K bana göre en iyi seçenek.

Buna katılıyorum. Bu kısım doğru. Ama çözünürlüğe göre kart ürettik demeleri tamamen pazarlama tekniğidir bence. Güçlü işlemcin varsa daha düşük çözünürlükte 100 FPS ve üzerine çıkabilirsin. Benim de anlatmak istediğim bu. Çünkü en güçlü ekran kartı bile 4k çözünürlükte çatlıyorlar 100 FPS sınırını ancak zorlayabiliyorlar.
1080P'de o değerlere ulaşman için 2080 gibi kartlara para vermenin mantığı yok. 2080 veya 2080 Super gibi kartları insanlar FPS odaklı olsun diye almıyor. Kartlara göre çözünürlük belirlemelerinin olması gayet doğal. Bu kartları 2K gibi çözünürlüklerde kullanmak daha sağlıklı. Bu FPS değerlerine çok katılmıyorum. Bence insanlar FPS değerlerini çok takıntı yapıyor. Akıcılık anlamında problemi yoksa, zaten sorun teşkil etmez. 2080-Ti veya Super gibi kartları alan kullanıcılar, çözünürlük ve görüntüye çok önem veriyor. Ben görüntü ve akıcılık odaklı bir sistem istesem, 2K monitör ve 2080-Ti gibi güçlü kartları tercih ederim. Belli FPS değerlerini geçtiğinde zaten akıcılık çok iyi olur. Bunun üstüne kaliteli grafik ve çözünürlük olursa, tadından yenmez.

1080P'de o değerlere ulaşman için 2080 gibi kartlara para vermenin mantığı yok. 2080 veya 2080 Super gibi kartları insanlar FPS odaklı olsun diye almıyor. Kartlara göre çözünürlük belirlemeleri olması gayet doğal. Bu kartları 2K gibi çözünürlüklerde kullanmak daha sağlıklı. Bu FPS değerlerine çok katılmıyorum. Bence insanlar FPS değerlerini çok takıntı yapıyor. Akıcılık anlamında problemi yoksa, zaten sorun teşkil etmez. 2080-Ti veya Super gibi kartları alan kullanıcılar, çözünürlük ve görüntüye çok önem veriyor. Ben görüntü ve akıcılık odaklı bir sistem istesem, 2K monitör ve 2080-Ti gibi güçlü kartları tercih ederim. Belli FPS değerlerini geçtiğinde zaten akıcılık çok iyi olur. Bunun üstüne kaliteli grafik ve çözünürlük olursa, tadından yenmez.
Kelimesi kelimesine katılıyorum. Eline sağlık. Bende düşük bir ekran kartı varken en düşük ayarlarda 70-80 FPS almak yerine hep ayarları en yükseğe alıp 40 FPS ile oynuyordum. Görüntü çok iyiydi diye 40 FPS'in akıcılığıyla bile hiç kafaya takmadan oynadım. Bende görüntüye önem veririm hep ve dediğin gibi FPS önemli değil, akıcı olsun yeter.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    892 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleme:
Tıpa tıp aynı sistem bende de var. Darboğaz yapmaz. Ben çoğu oyunu tam ayarlarda sorunsuz oynuyorum. Sıkıntı olmaz.

Aynı bilgisayar bende de var pek darboğaz yaptığını görmedim. Tüm oyunları Full ayarlarda takılmadan oynuyorum. Ayrıca 9400F çok eski bir işlemci değil 2060 Super'e göre.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı