Aralarındaki fiyat farkına değemez diye diye düşündüm. İkiside üst düzey işlemciler 9600k birkaç tıktan fazla bir şekilde önde tabiki ama amacım üst düzey yazılımlar çalıştırıp cpunun sınırlarını zorlamak değil oyun oynamak için beni 3 4 yıl idare edecek bir işlemci istedim.
Aralarındaki fiyat farkına değemez diye diye düşündüm. İkiside üst düzey işlemciler 9600k birkaç tıktan fazla bir şekilde önde tabiki ama amacım üst düzey yazılımlar çalıştırıp cpunun sınırlarını zorlamak değil oyun oynamak için beni 3 4 yıl idare edecek bir işlemci istedim.
Aralarında ciddi performans farkı var. Eğer 2k çözünürlükte oyun oynayacaksanız sorun olmaz. Ancak 1080p için o işlemci şişer ve ekran kartınızdan verim alamazsınız. 650w bronze plus almanızı tavsiye ediyorum.
Aralarında ciddi performans farkı var. Eğer 2k çözünürlükte oyun oynayacaksanız sorun olmaz. Ancak 1080p için o işlemci şişer ve ekran kartınızdan verim alamazsınız. 650w bronze plus almanızı tavsiye ediyorum.
Hocam almışken iyi bir şey alın. 3-4 sene diyorsunuz. Az bir zaman dilimi değil. İyi bir soğutucu ile 5 GHz İ5 9600K 1080p için fazlasıyla yeterlidir. Ekran kartına darboğaz yapabilir (İ5 9400F).
İnan bana çok zor. İşlemcini i5 9600k yapmanı öneriyorum. Aradaki farka gerçekten değecektir. Anladığım kadarıyla 1080p/144hz bir monitörden tam verim almak istiyorsun. 144hz için bu ekran kartı son derece uygundur. Ancak diğer bileşenlerin ile birlikte uyumlu güce sahip olmalı. Technopat tavsiyeler kısmına bakmanı öneriyorum. Orada bile rtx 2070 için ryzen 7 2700x veya i7 9700k tavsiye edilmiş. Bunu dikkate almanı önerir, en azından i5 9600k işlemci kullanmanı tavsiye ederim.