i5 9400F ve RX 590 sistem toplama

Evet ben de 1660 öneririm. Kasa olarak biraz biriktirmeniz gerekecek çünkü 470 liraya çok düzgün bir şey yok. Bu kasayı alabilirsiniz. 100 lira daha pahalı.
Düzenleme: Ekran kartı olarak bu modeli tercih edebilirsiniz.

Farklı sitelerden alıp montajını yapabilir misiniz?

Güç kaynağı hakkında hiçbir şey bilmiyoruz uzak durmak lazım. Anakart olarak B360/365 daha iyi olabilirdi. Depolama düşük kalmış.
Yapabilirim tabii ki de.
Farklı sitelerden alıp montajını yapabilir misiniz?

Güç kaynağı hakkında hiçbir şey bilmiyoruz uzak durmak lazım. Anakart olarak B360/365 daha iyi olabilirdi. Depolama düşük kalmış.
650W güç kaynağı, kasayla beraber alıyorum onu, depolama düşük fakat elimde 7200 RPM 1 terabayt harddisk var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hazır sistem almanı önerebilirim genellikle piyasadaki fiyatlardan 100-200 TL ucuz oluyor. Yok ben birleştireceğim diyorsan sana marka veya model öneremem çünkü o sana kalmış kimsenin tavsiyesine göre bilgisayar almamalısın.
Önerilerim:
Cuda çekirdeği sayısı önemli ekran kartında.
Sakın ama sakın VRAM boyutuna bakıp alma ekran kartını.
Ekran kartının yeni çıkmış olmasına dikkat et çünkü yeni nesil oyunlarda iyi iş çıkarması lazım.
Ekran kartın kaç Bit falan bak.
İşlemcinin bence AMD almalısın çoklu çekirdek performansı daha iyi Intel'e göre.
AMD işlemci olarak F/P açısından Ryzen 2600 öneririm ama çıkabiliyorsan 3600 en iyisi.
Anakartın asla A320 olmamalı yani OC yapmayacaksan alabilirsin ama elbet bir gün sende yapmak isteyeceksin.
Anakartın ve RAM'in uyumunu sakın unutma. RAM hızı ve anakartın desteklediği hız değeri anakartına ya eşit ya da düşük olmalı.
RAM hızı konusunda 3000MHz öneririm ama 3000 üstünde daha iyi performans alabilirsin.
Kasa alırsan asla everst, Frisby, vs. kalitesiz alma. Corsair, NZXT vs. alabilirsin. (Aklıma gelmedi başka. )
PSU konusunda 80+ sertifikalı almayı unutma. Ve geleceğe dönük olması açısından 600W üstü almalısın.

Aklıma geleni yazdım.
Umarım yardımcı olmuşumdur ama zaten yardım istemedin neyse.

Hazır sistem almanı önerebilirim genellikle piyasadaki fiyatlardan 100-200 TL ucuz oluyor. Yok ben birleştireceğim diyorsan sana marka veya model öneremem çünkü o sana kalmış kimsenin tavsiyesine göre bilgisayar almamalısın.
Önerilerim:
Ekran kartının yeni çıkmış olmasına dikkat et çünkü yeni nesil oyunlarda iyi iş çıkarması lazım.
İşlemcinin bence AMD almalısın çoklu çekirdek performansı daha iyi Intel'e göre.
AMD işlemci olarak F/P açısından Ryzen 2600 öneririm ama çıkabiliyorsan 3600 en iyisi.
Anakartın asla A320 olmamalı yani OC yapmayacaksan alabilirsin ama elbet bir gün sende yapmak isteyeceksin.
Anakartın ve RAM'in uyumunu sakın unutma. RAM hızı ve anakartın desteklediği hız değeri anakartına ya eşit ya da düşük olmalı.
RAM hızı konusunda 3000MHz öneririm ama 3000 üstünde daha iyi performans alabilirsin.
Kasa alırsan asla everst, Frisby, vs. kalitesiz alma. Corsair, NZXT vs. alabilirsin. (Aklıma gelmedi başka. )
PSU konusunda 80+ sertifikalı almayı unutma. Ve geleceğe dönük olması açısından 600W üstü almalısın.

Aklıma geleni yazdım.
Önerileriniz gayet güzel. Fakat ufak bir hatırlatma yapmak istedim. Artık yeni nesil ekran kartlarında Bit sayısına bakılması yanlış.

Önerilerim:

Aklıma geleni yazdım.
Düşüncelerin için ve verdiğin bilgiler teşekkür ederim.
GTX 1660 çok daha düşük TDP değerine sahip. Daha az ısınır. Ayrıca RX 590 ile WattMan hatası alma ihtimaliniz var.
OC yapmayacağım için öyle bir şey olacağını düşünmüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı