Darboğaz olacak olsa bile atıyorum 1000 tane oyun içinden 5 6 tanesinde önemsenmeyecek derecede verim kaybı oluyorsa da ben buna genel olarak darboğaz var demem, açıkçası daha doğrusu mantıklı gelmiyor bana ama eğer ki yükseltme için bütçe varsa çekirdekleri daha güçlü ve bol olan bir işlemcili sisteme geçiş yapmakta özellikle de geleceğe dönük olması açısından faydalı olur elbette.Senin darboğazın var. 5000 serisini bekle derim.
Hocam bildiğim kadarıyla AC oddysey işlemciyi daha çok yoran bir oyun zaten kullanımı o yüzden üstte kalıyor çok bilgim yok bunu duyumlarıma göre söylüyorum onu da belirtiyim.Hocam bu konuda forumda bayağı kişiyle tartıştım. 9400F 1080P Ulltra'da AC oddysey oyununda 2070'i besleyemiyor. İşlemciye yüklenen diğer oyunlarda da böyle.
Teşekkürler mantıklı geliyor kafam çok karıştı bu konuda yardımlarınız için sağolun.Bence bu nesil soketlere para yatırma. O işlemci BF5 gibi işlemci ağırlıklı oyunlar dışında o ekran kartını besler. Para biriktirip 2022 başında ddr5 sisteme güncellemeni öneririm.
Darboğaz olacak olsa bile atıyorum 1000 tane oyun içinden 5 6 tanesinde önemsenmeyecek derecede verim kaybı oluyorsa da ben buna genel olarak darboğaz var demem, açıkçası daha doğrusu mantıklı gelmiyor bana ama eğer ki yükseltme için bütçe varsa çekirdekleri daha güçlü ve bol olan bir işlemcili sisteme geçiş yapmakta özellikle de geleceğe dönük olması açısından faydalı olur elbette.
Peki hocam öneriniz hangi işlemci olur 9. nesil i7 dışında dediğim gibi 2. el piyasası uçuk.Darboğaz olacak olsa bile atıyorum 1000 tane oyun içinden 5 6 tanesinde önemsenmeyecek derecede verim kaybı oluyorsa da ben buna genel olarak darboğaz var demem, açıkçası daha doğrusu mantıklı gelmiyor bana ama eğer ki yükseltme için bütçe varsa çekirdekleri daha güçlü ve bol olan bir işlemcili sisteme geçiş yapmakta özellikle de geleceğe dönük olması açısından faydalı olur elbette.
İşlemciye sert yüklenen oyunlar gündemde olacak olsa bile CPU kullanımından çok GPU'nun ne kadar verimli kullanıldığına bakmanız yeterli oluyor genelde, ama ben olsam 2K monitör falan almaya bakardım, bu şekilde 1080p çözünürlükte bu seviye kartlar işlemcileri gerçekten çok zorluyor, hem de sürekli sık bir şekilde kullanıcıyı bir şekilde işlemci değişimine zorluyor, 1440p olayını bir düşünün derim.Hocam bildiğim kadarıyla AC oddysey işlemciyi daha çok yoran bir oyun zaten kullanımı o yüzden üstte kalıyor çok bilgim yok bunu duyumlarıma göre söylüyorum onu da belirtiyim.
R6 sorun yapmaz fazla, BF V de keza öyle, ama iş BF1 Online & AC Odyssey'se işte o noktada çekirdek limitine takılabilir 1080p'de.Tabi hocam öldürecek bir darboğaz yapmıyor. Oynadığı oyunlara göre karar vermesi lazım AC Oddysey, R6 gibi oyunlar oynuyorsa sorun yaratabilir.
Tamamdır hocam elimde şuan aoc 24'' c24g1 var Onu satlığa çıkarıp 2k monitöre geçmeyide deniyebilirim biliyorum fps şuana göre düşecek fakat bu seferde kasma donma yaşamam değil mi ?İşlemciye sert yüklenen oyunlar gündemde olacak olsa bile CPU kullanımından çok GPU'nun ne kadar verimli kullanıldığına bakmanız yeterli oluyor genelde, ama ben olsam 2K monitör falan almaya bakardım, bu şekilde 1080p çözünürlükte bu seviye kartlar işlemcileri gerçekten çok zorluyor, hem de sürekli sık bir şekilde kullanıcıyı bir şekilde işlemci değişimine zorluyor, 1440p olayını bir düşünün derim.
R6 sorun yapmaz fazla, BF V de keza öyle, ama iş BF1 Online & AC Odyssey'de işte o noktada çekirdek limitine takılabilir 1080p'de.
Bence değer geçmeye.Peki asus tuf h310m gaming plus+i5 9400F sistemden ryzen 5 3600+Asus tuf b450 pro 4000mhz sisteme geçmeye değer mi ?
Rx 5700 ekran kartım hocam.
Tamam'dır yorumlarınız çok yönlendirici oldu teşekkür ederim iyi forumlar.Şu anda olası bir darboğazla karşılaşsanız bile ne donma ne de takılma yaşarsınız, ben bile i5-7500 + GTX 1060 6G ikilisiyle AC:Odyssey gibi bir oyunun aşırı kalabalık şehirsel işlemciyi kırbaçlayan mekanlarında bile FPS düşmesi dışında bir sorun yaşamamışsam sizde de hayli hayli bu tarz söylediğiniz gibi bir problem olmaz şimdi, düşük çözünürlük + yüksek FPS seviyorsanız işlemci değişimi söz konusu olabilir, ama 2K seçeneğini masaya yatırırsak ilerleyen zamanlarda daha doğrusu tatmin olmadığınız durumlarda çok daha güçlü kartlara bakmanız gerekebilir, bu da cebi biraz yakabilir bir noktada, özellikle de dolar 8 TL olmuşken. Bunları bir düşünün derim bence.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.