İ5-9400F vs Ryzen 2600x

Hayırdır sen çok mu dolusun da bize boş adam diyorsun?

Çünkü ortadaki gerçeği görmüyorsunuz. Ben özellikle size demedim o lafımı. Her gün Intel, AMD mevzsunu tartışıyoruz zaten. Alıştık...

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef herşeyde yarıştırma içerisine giren bir halkımız var tamamen saçmalık, Intel isteyen Intel alsın +15 FPS'ini tepe tepe kullansın.

Bilgi kirliliği olmuş fena.

·Ryzen işlemcilerinin %'lik kullanımlarının düşük olması, oyunlarda Intel işlemcilerden daha fazla kare hızı sağlayacağı anlamına gelmiyor. Oyunlarda Ryzen 5 2600'ün %'lik kullanımı i5 9400F'in %'lik kullanımına göre daha düşük olabilir fakat i5 9400F'in oyun performansı şimdilik daha iyi.

·Ryzen 5 2600 ile RTX 2060, 1080p çözünürlüğünde kullanılırsa darboğaz olur. Bu darboğaz, 60-75 Hz monitör kullananlar için önemli olmamalı fakat 144 Hz monitör kullananların 144 FPS takıntısı varsa Ryzen 5 2600 doğru bir tercih olmaz.

Ryzen 5 2600x hakkında çok da bilgim yok fakat Ryzen 5 2600'den pek farklı olmadığı aşikar.

Kim dedi ki zaten işlemci kullanımı az diye daha fazla FPS vereceğini. Biz de biliyoruz İntel'in FPS olarak önde olduğunu. Her sene 1000 TL-1500 TL işlemci ve ayrıca yeni seri anakart parası vermek istemiyor kimse. Ben i5 9400F de alabilirdim veya 9600K. Ama 1 sene sonra yeni bir üst düzey oyun çıktığı zaman, işlemcim darboğaz yapar mı veya %100'e vurur mu diye düşünmek istemiyorum.

Her gün aynı muhabbet İntel mi Amd mi?
Bilgisayar zaten eskiyen bir şey. Alın birini geçin. Bugün İntel alırsınız başka bir zaman Amd.

Yukarıda öyle bir mesaj vardı, ona ithafen yazdım. Benim de tercihim Ryzen işlemciden yana olurdu, arkada rahat rahat açarım programları.

Aslında AMD'nin düşük tek çekirdekç performansı dışında optimizasyon sorunları var bu daha da kötü. 2600X ile 8400 tek çekirdek performansları aynı hatta 2600X çoklu çekirdekte %50 daha iyi. Yani kağıt üzerinde 8400 ile 8700 kadar fark var arada ama oyunlarda 8400'ün gerisinde kalıyor bu optimizasyon sorunları nedeniyle. AMD sistemlerde Intel'e çok daha fazla problemler oluyor.

Son düzenleme:
Yukarıda öyle bir mesaj vardı, ona ithafen yazdım. Benim de tercihim Ryzen işlemciden yana olurdu, arkada rahat rahat açarım programları.
Kusura bakma yükselişim sana değil, ben bu doluyu ne zaman görsem AMD konusu altında İntel çığırtkanlığı yapıyor. Tamam sevebilirsin, hepsinin kendine göre iyi yönleri var. Ama bunu sidik yarışı haline getirmeye gerek yok. Ben hiç bir konuda İntel'i kötülemem, ki çoğumuzun da bütçe yönünden sıkıntısı olmasa İntel'e yöneleceğini biliyorum. Ülke belli şartlar belli az çok herkesin durumu belli. Ölü yatırım yapmaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…