i5-9400F vs Ryzen 5 1600

Rules1232

Decapat
Arkadaşlar sizce hangisini almalıyım? İleriye dönük bir PC toplamak istiyorum fakat işlemciler arasında kararsız kaldım. i5 bir tık daha iyi oyunlarda. Aynı zamanda daha pahalı.

i5 işlemci Ryzen 2600 ile karşılaştırılıyor. Tek çekirdekte daha üstün ondan bile. Ancak işler çok çekirdek veya yayıncılığa döndüğünde Ryzen öne çıkıyor. Bütçe uygunsa Ryzen 5 2600 öneririm. Yok ise bu ikisi arasından i5 önde.

Ryzen al demek biraz eksik. Konuda Ryzen 5 1600 geçtiği için onu kastetmişsiniz gibi görünüyor ama Ryzen 5 1600 çok yeni bir işlemci değil ve ileriye dönüklükle alakası yok.

Siz ileriye dönüklüğü işlemciye mi bağlıyorsunuz? Alacağı anakarta önümüzdeki sene çıkacak işlemcileri de takacak. Intel'in 10. nesilde soketi ne yapacağı belli değil.
İleriye dönük olsun diye 1.nesil Ryzen öneriyorsunuz. Kesinlikle tartışmasız i5 9400F, konu kilit.

Yeni ilk Ryzen'ler 1. nesil değil artık. En azından 1600 böyle diğerlerini bilmiyorum.

Siz ileriye dönüklüğü işlemciye mi bağlıyorsunuz? Alacağı anakarta önümüzdeki sene çıkacağı işlemcileri de takacak. Intel'in 10. nesilde soketi ne yapacağı belli değil.
Muhtemelen takamayacak çünkü 3000 serisini (giriş seviyesi anakartlarda) zorlayarak çalıştırdılar. Takabiliyor olsa bile bir işlemci alıp 2 sene kullanmak mı bütçe olarak daha iyi 4 sene kullanmak mı? Yetersiz işlemci alıp sonra yenisini almak iyi bir yatırım planı değil.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…