i5 9400F'i satıp i3 10100F almak mantıklı mı?

Daha düşük tekli çekirdek gücüyle bunu nasıl yapıyor anlat hep birlikte aydınlanalım. Nedense benim 4 çekirdekli 3300X 6600 XT'yi beslerken 6 çekirdekli 1600 AF ve 2600 besleyemiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemci zorlanmıyor bile. Nispeten daha düşük çekirdek performansı olması işlemciyi çöp yapmaz. Evet iç parçacığı sayısı az Intel'i 9. nesilde hep bu konuda eleştirdik zaten.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İşlemci zorlanmıyor bile. Nispeten daha düşük çekirdek performansı olması işlemciyi çöp yapmaz. Evet iç parçacığı sayısı az Intel'i 9. nesilde hep bu konuda eleştirdik zaten.

Tek bir video atmışsın ben karşılaştırma istiyorum bunun gibi. Düşük tekli çekirdek gücü hangi koşullarda neden ve nasıl daha fazla besleyebilir bunun da açıklamasını yapabilirsin. İddiayı sen attın.

Çok daha güçlüden bir işlemciden hissedilmeyecek farka döndü. Neden 9400F'in daha iyi olduğunu hala açıklamadın 5 oyunun 2 tanesinde 1-2 FPS fazla çizmesi mi iyi yapıyor?

Evet çok daha güçlü fakat oyun oynayan normal bir kullanıcı için hissedilmeyecek bir fark.

i3 10100F değil de i5 10400F çok mantıklı olur.

Evet çok daha güçlü fakat oyun oynayan normal bir kullanıcı için hissedilmeyecek bir fark.

Çok daha güçlü ise oyun oynayan normal bir kullanıcı bu farkı nasıl hissetmiyor? Render performansları da aynı neredeyse. Bu güç hangi güç oluyor biraz daha açıklaman ve kaynak vermen lazım yanlış bilgi olmaması için.

Çok daha güçlü ise oyun oynayan normal bir kullanıcı bu farkı nasıl hissetmiyor? Render performansları da aynı neredeyse. Bu güç hangi güç oluyor biraz daha açıklaman ve kaynak vermen lazım yanlış bilgi olmaması için.

Anlamadığım şey şu hocam 9400F zorlanmadan 2070 Super beslerken 10100F nasıl maksimum RTX2060 besliyor? Ben buna dayanarak hangisinin daha iyi olduğunu söylüyorum. Tabi bu her şey değildir o da doğru ama...

Anlamadığım şey şu hocam 9400F zorlanmadan 2070 Super beslerken 10100F nasıl maksimum RTX2060 besliyor? Ben buna dayanarak hangisinin daha iyi olduğunu söylüyorum. Tabi bu her şey değildir o da doğru ama...

Yukarıdaki videoda RTX 3060 Ti ile test yapılmış ve Techpowerup verilerine göre 3060 Ti, 2070 Super'den yaklaşık %13 daha güçlü bir ekran kartı.

Screenshot_4.jpg

Red Dead Redemption 2'de %1 low ve average FPS değerleri aşağı yukarı böyle yansımış.

9400F
Screenshot_2.jpg

10100F.
Screenshot_3.jpg

Şimdi bu durumda nasıl 9400F 2070S besleyebilirken 10100F'in besleyebileceği maksimum kart 2060 olabilir? Herhangi bir veri sunmuyorsun bahsettiğin durum ne teknik ne de matematiksel olarak tutarlı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı