i5 9500F ve GTX 1050 Ti sistem nasıl?

ProfessorXQ

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda bir sistem toplayacağım. Bu konulardan pek anlamıyorum ama sizlere birkaç sorum olacak. Öncelikle şu an aklımdaki sistemi yazayım, hem de görüşünüzü almak isterim:

Intel Core i5 9500F 3.0 GHz - işlemci.
ASUS Prime B365M-K DDR4 - anakart.
ASUS Phoenix GTX 1050 Ti 4 GB 128 Bit GDDR5 - ekran kartı.
Corsair Vengeance LPX 8 GB 3200MHz CL16 - RAM.
WD Blue 1TB - HDD.
Kingston 480GB - SSD.
650W - PSU.

Bu sistemin maliyeti 5k. Sorularım şunlar:

1- Aynı fiyat bandında Ryzen işlemci kullanırsam benim için avantaj ya da dezavantajı olur mu?
2- Ekran kartı ve işlemci arasındaki dengesizliğe darboğaz deniyormuş. Bu sistemde bunu yaşar mıyım?
3- Intel işlemcilerde RAM MHz sayısının yüksek olması gereksiz diyorlar. Yani ben 3200MHz RAM taksam bile işlemci 2666MHz kullanıyormuş bu doğru mudur? Doğruysa Ryzen işlemci bu bağlamda daha mantıklı değil mi?
4- Günümüz oyunları için 1050 Ti ekran kartının yeri nedir? İdare eder mi bizi?

Şu an aklıma gelen sorular bunlar cevaplarsanız çok sevinirim.

Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda bir sistem toplayacağım. Bu konulardan pek anlamıyorum ama sizlere birkaç sorum olacak. Öncelikle şu an aklımdaki sistemi yazayım, hem de görüşünüzü almak isterim:

Intel Core i5 9500F 3.0 GHz - işlemci.
ASUS Prime B365M-K DDR4 - anakart.
ASUS Phoenix GTX 1050 Ti 4 GB 128 Bit GDDR5 - ekran kartı.
Corsair Vengeance LPX 8 GB 3200MHz CL16 - RAM.
WD Blue 1TB - HDD.
Kingston 480GB - SSD.
650W - PSU.

Bu sistemin maliyeti 5k. Sorularım şunlar:

1- aynı fiyat bandında Ryzen işlemci kullanırsam benim için avantaj ya da dezavantajı olur mu?
2- ekran kartı ve işlemci arasındaki dengesizliğe darboğaz deniyormuş. Bu sistemde bunu yaşar mıyım?
3- Intel işlemcilerde RAM MHz sayısının yüksek olması gereksiz diyorlar. Yani ben 3200MHz RAM taksam bile işlemci 2666MHz kullanıyormuş bu doğru mudur? Doğruysa Ryzen işlemci bu bağlamda daha mantıklı değil mi?
4- günümüz oyunları için 1050 Ti ekran kartının yeri nedir? İdare eder mi bizi?

Şu an aklıma gelen sorular bunlar cevaplarsanız çok sevinirim.

Hocam 1050 Ti eskidi artık bence tercih etmeyin.
2.i5 9400F ölü soket. Yerine i3 10100F veya i5 10400F tercih edebilirsiniz ki i5 9400F ile i3 10100F hemen hemen benzer performans gösterıyorlar.
i3, i5 gibi işlemciler h serisi veya b serisi anakartlarda 2666 MHz de çalışır.
Kısacası pek de iyi değil,2.el piyasasına girip güzel seçenekler bulabilirsiniz.

Bu sistem yazdığım sistemden daha mı iyi diyorsunuz yani? Bir de sanırım ekran kartı yok stoklarda stoğa gelmesi ne kadar sürer sizce?

SSD'yi çıkraıp şunu alın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı