ProfessorXQ
Hectopat
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda bir sistem toplayacağım. Bu konulardan pek anlamıyorum ama sizlere birkaç sorum olacak. Öncelikle şu an aklımdaki sistemi yazayım, hem de görüşünüzü almak isterim:
Intel Core i5 9500F 3.0 GHz - işlemci.
ASUS Prime B365M-K DDR4 - anakart.
ASUS Phoenix GTX 1050 Ti 4 GB 128 Bit GDDR5 - ekran kartı.
Corsair Vengeance LPX 8 GB 3200MHz CL16 - RAM.
WD Blue 1TB - HDD.
Kingston 480GB - SSD.
650W - PSU.
Bu sistemin maliyeti 5k. Sorularım şunlar:
1- Aynı fiyat bandında Ryzen işlemci kullanırsam benim için avantaj ya da dezavantajı olur mu?
2- Ekran kartı ve işlemci arasındaki dengesizliğe darboğaz deniyormuş. Bu sistemde bunu yaşar mıyım?
3- Intel işlemcilerde RAM MHz sayısının yüksek olması gereksiz diyorlar. Yani ben 3200MHz RAM taksam bile işlemci 2666MHz kullanıyormuş bu doğru mudur? Doğruysa Ryzen işlemci bu bağlamda daha mantıklı değil mi?
4- Günümüz oyunları için 1050 Ti ekran kartının yeri nedir? İdare eder mi bizi?
Şu an aklıma gelen sorular bunlar cevaplarsanız çok sevinirim.
Intel Core i5 9500F 3.0 GHz - işlemci.
ASUS Prime B365M-K DDR4 - anakart.
ASUS Phoenix GTX 1050 Ti 4 GB 128 Bit GDDR5 - ekran kartı.
Corsair Vengeance LPX 8 GB 3200MHz CL16 - RAM.
WD Blue 1TB - HDD.
Kingston 480GB - SSD.
650W - PSU.
Bu sistemin maliyeti 5k. Sorularım şunlar:
1- Aynı fiyat bandında Ryzen işlemci kullanırsam benim için avantaj ya da dezavantajı olur mu?
2- Ekran kartı ve işlemci arasındaki dengesizliğe darboğaz deniyormuş. Bu sistemde bunu yaşar mıyım?
3- Intel işlemcilerde RAM MHz sayısının yüksek olması gereksiz diyorlar. Yani ben 3200MHz RAM taksam bile işlemci 2666MHz kullanıyormuş bu doğru mudur? Doğruysa Ryzen işlemci bu bağlamda daha mantıklı değil mi?
4- Günümüz oyunları için 1050 Ti ekran kartının yeri nedir? İdare eder mi bizi?
Şu an aklıma gelen sorular bunlar cevaplarsanız çok sevinirim.