İ5 9600K anakart ve 16 GB DDR4 RAM onerisi

Rica ederim. Z390 alacaksan ram için şöyle güzel bir fiyat var satıcı güvenilir daha önce alışveriş yapmıştım.

B360 veya B365 içinse daha önce linkini verdiğim corsair ram gayet uygun.

B365 i ben teknobiyotik' den aldım. Çünkü fiyat en uygun oradaydı. Hepsiburada, n11, teknobiyotik bu üçlü genelde en uygun fiyatlara sahip. Öncelik ne alacağına karar vermek olmalı z390 diye arattığın zaman arada 500 - 600 TL fark olan aynı chipsetli kartlar göreceksin. Bu da tamamen ihtiyaçlarına bağlı. Kimisinde 2 ram slotu var kimisinde 4, m2 slot sayısı vs değişiklik gösteriyor. Örneğin Msi' nin Z390-A nın fiyatı gayet uygun hepsiburada' da. Diğer daha pahalı seçeneklerle kıyaslayıp aradaki farkın sebebini ve bu ekstra özelliğe gerçekten ihtiyacın olup olmadığına bakmak gerek.

Bu yaptigim kombin sizce iyimidir ? Fikirleriniz almak isterim

Z390 lar 4000+ mhz e kadar desteklediği için 3200 mhz lik ram daha faydalı olacaktır. B360 ve b365 ise 2666 mhz ye kadar destekliyor 3000 mhz de taksan 2666 da çalışacak yani. Fiyatı çok uygun olduğu için ben 3000 mhz aldım.

Kombin uygun zaten uygun olmak zorunda aksi taktirde birlikte çalışmıyorlar. Ekran kartı ve işlemci uyumu daha ön plana çıkıyor oyunlarda dar boğaz oluşmaması için. Ekran kartın nedir?

Hocam suanki haliyle 1050 ti ile idare edebilirmiyim en azindan bir kac ayligina ?
Darbogaz yaparmi yani ?
Hocam musait oldugunuzda cevap verebilirmisiniz yanitiniz benim icin cok onemli

Son düzenleme:
Idare eder etmesine tabi ki bu tercih meselesi. Yalnızca bu sistem için düşük kalır. Oynadığın oyunlara da bağlı ama grafik ayarlarını düşük tutmak durumunda kalırsın. Acele edip daha düşük bir seviye kart almak yerine biraz bekleyip iyi bir kart almak daha iyidir her zaman. 1050 ti güncel oyunları hiç oynatmayacak bi kart değil ama dedigim gibi ultra ayarlarda da oynayamazsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı