Ben 2K'da darboğaz olacağını düşünmüyorum. Ufak darboğaz olan oyunlarda da azcık O.C. yapsa mis gibi olur.Madem öyle, RTX 3070 bakabilirsiniz. Biraz darboğaz olur fakat rahatsız edici düzeyde olacağını sanmıyorum.
Ben 2K'da darboğaz olacağını düşünmüyorum. Ufak darboğaz olan oyunlarda da azcık O.C. yapsa mis gibi olur.Madem öyle, RTX 3070 bakabilirsiniz. Biraz darboğaz olur fakat rahatsız edici düzeyde olacağını sanmıyorum.
Ben 2K'da darboğaz olacağını düşünmüyorum. Ufak darboğaz olan oyunlarda da azıcık O.C. Yapsa mis gibi olur.
4070'te ekran kartı kullanımı %70'e kadar düşüyor. CPU (@4.8GHz) ise %95-100 arasında. Tabi bu değer her oyunda olacak diye bir şey yok. Ayrıca darboğaz ile beraber FPS düşüşünden başka bir şey gözleyemedim. Min. FPS 44'e kadar düşmüş, ortalama FPS 70 civarı iken. (Tek bir oyuna bakarak diyorum.)Hocam DSR açarak bunun önüne geçebilir miyim mesela 4070 taksam işlemciyide sıvı soğutmada 5 GHz görebiliriyorum 60 derecelerde.
4070'te ekran kartı kullanımı %70'e kadar düşüyor. CPU (@4.8GHz) ise %95-100 arasında. Tabii bu değer her oyunda olacak diye bir şey yok. Ayrıca darboğaz ile beraber FPS düşüşünden başka bir şey gözleyemedim. Minimum FPS 44'e kadar düşmüş, ortalama FPS 70 civarı iken. (tek bir oyuna bakarak diyorum.)
5GHz kurtarır mı emin değilim ama hafifleteceği kesin. DSR'da aynı şekilde yüksek çözünürlükte monitör kullanıyormuşsunuz gibi ekran kartını zorlar. İşlemciye olan baskıyı bir nebze azaltır.
Bütçenizi bilmiyorum fakat ben olsam sistemin temelini değiştirirdim. Bütçe varsa DDR5'e geçebilirsiniz veya hiç olmadı R7 5800x3D'li bir sistem kurulabilir.
Ama yine de darboğaza rağmen alınabilir 4070. hele ki ileride sistem Update gibi bir düşünceniz varsa.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.