i5 9600K - MSI GTX 1660 Super Gaming X ne kadar eder?

Kıyaslama yapılmıyor. İki tane kara Cahil'e işlemci gücü nasıl anlaşılır ve nasıl fiyatlandırılır onu anlatmaya çalışıyorum bana hikaye yazıp duruyorlar. Çocuk yazmış'ki 8700K 3600'den iyi 3600X onun rakibi. Arasındaki fark dişimin boşluğu kadardır biri 1300 TL sıfırı, diğerinin ikincieli 1800'den aşağı yok 500 TL'lik farka değecek mi diye de düşünemiyor arkadaş.

Sana soruyorum resimde ekledim önceki sayfada'ki mesajımda, 6600 TL'ye sıfırı olduğunuda gösterdim. Makinadan KDV'sini düşsen 5600 TL yapar. Adam ikincieline 6000'den yukarı satarsın diyor. Söylesene kim suçlu?

Karşınızdaki insanı bilmeden kara cahil cümlesini kullanmak sizi üstün kılmaz. Ancak bu küçümsemeler sadece karakterinizi belli eder. Çünkü yazılarınızda saygı niteliğini göremiyorum. Size konuyu kirletmemek için birkaç kez ricada bulundum. Fakat siz ricadan anlamadığınız için ben artık işlemci tartışması yapmıyacağım. Yoksa konu uzayacak. Zaten buradaki konu ile alakası yok. Gelelim konu ile alakalı attığınız resimdeki sisteme. Sizin resimdeki parçalar ile arkadaşın parçalarını kıyasladığımda eksiklik var. Sıvı soğutucu nerede göremedim. Cidden nereye yazdınız göremedim. Arkadaşın sisteminde sıvı soğutcu var. Seçmiş olduğunuz kasada tempered glass cam yok. Bu yüzden kasadaki sıcaklık durumunu olumsuz etkilecek. Ayrıca kasanın içindeki güç kaynağının sertifikası bile yok. Arkadaşın sisteminde 750W 80+ güç kaynağı var. Sizin önerdiğiniz sistemde 600W değerinde sertifikasız kasa ile hazır gelen güç kaynağı. Sizin sistemde ekran kartının MSI serisinin hangi modeli olduğu yazmıyor. İlandaki arkadaşın ekran kartı modeli Gaming X serisi bunların maliyeti oluyor.

Son düzenleme:
Kıyaslama yapılmıyor. İki tane kara cahil'e işlemci gücü nasıl anlaşılır ve nasıl fiyatlandırılır onu anlatmaya çalışıyorum bana hikaye yazıp duruyorlar. Çocuk yazmış'ki 8700K 3600'den iyi 3600x onun rakibi. Arasındaki fark dişimin boşluğu kadardır biri 1300 TL sıfırı, diğerinin ikincieli 1800'den aşağı yok 500 TL'lik farka değecek mi diye de düşünemiyor arkadaş.

Sana soruyorum resimde ekledim önceki sayfada'ki mesajımda, 6600 TL'ye sıfırı olduğunuda gösterdim. Makinadan KDV'sini düşsen 5600 TL yapar. Adam ikincieline 6000'den yukarı satarsın diyor. Söylesene kim suçlu?
İnanılmazsın, karşında kim olduğunu bilmeden kara cahil diyebiliyorsun ayrıca durmadan adamın ilanını baltalıyorsun. Çok meraklıysan istediğin işlemciyi aldırmaya başka yerde konuş. Raporlamaktan yoruldum.

İnanılmazsın, karşında kim olduğunu bilmeden kara cahil diyebiliyorsun ayrıca durmadan adamın ilanını baltalıyorsun. Çok meraklıysan istediğin işlemciyi aldırmaya başka yerde konuş. Raporlamaktan yoruldum.

Maalesef haksızlık ve adaletsizlik karşısında duramıyorum üzgünüm. Yalnız bilmenizi isterim ki burada suçlu görünmeme alınmıyorum çünkü bu forumda ne zaman doğruları söylesem cezayı ben yiyorum. Technopat yanlış bilgilendirme yapanlara destekleme yapan bir forum haline dönüştü. En son büyük tartışmayı i5 6600K'yı 4.5 yapınca tek çekirdekte 9700K'yı geçtiğini iddia eden arkadaşla yaşadım. Bizzat kendim test yapıp bu iddiasının yanlış olduğunu gösterdiğimde ceza yedim. Onu savunan adam hiç ceza almadı.

Ayrıca ben karşımdakinin kim olduklarını gayet iyi biliyorum yazdığın cümleleri kendin için oku idrak etmeye çalış. Ben bizzat bütün sistemleri kullanarak performanslarını değerlendirerek + ticaretini yaparak insanlara bütçesiyle en verimli bilgisayarı aldırmaya çalışıyorum ama buranın Technopat olduğunu unutuyorum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı