i5-9600K Overclock Yapma

Atesh00

Hectopat
Daha fazla  
Sistemime overclock yapmak istiyorum ancak işin içinden çıkamadım bir türlü bu konuda yardımlarınızı talep ediyorum.
  • Anakart: MSI Z370 GAMING Plus
  • CPU: i5-9600K
  • RAM: 3200 MHz Crucial 2x8
  • GPU: MSI 1080 Ti Gaming X Trio
  • Soğutucu: Xigmatek Schyla 240 sıvı soğutma
Overclock isteme amacım Twitch yayını yaparken PUBG'de kasmalar yaşıyorum, işlemci 4.3'de çalışıyor bunu 5.0-5.1'e çekmek istiyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim.

MSİ Afterburner programını kullanın Onun üzerinden azar azar frekans ve woltaj arttırımı yapabilirsiniz. Fan hızlarını vb ayarlayabilirsiniz MSİ anakartınız var. Isınma problemi yada başka sorunlar yaşarsanız reset edebilirsiniz.

Merhaba, overclock için yardımcı olamam ama yayın için öneri verebilirim. Öncelikle kullandığın işlemci ekran kartını anca besleyebiliyor. Darboğaz olmuyor ama ucu ucuna kalıyor diyebiliriz. Üstüne yayını işlemci üzerine veriyorsan kasma yaşaman çok normal. İşlemciyi overclock etsen bile sorunun düzeleceğini zannetmiyorum. OBS üzerinden yükü işlemciye değil ekran kartına vererek yayın yapabilirsin. Sorunu minumum seviyeye ancak bu şekilde indirebilirsin. OBS üzerinden kodlayıcı ayarları kısmında, kodlayıcıyı seçebiliyorsun.

Son düzenleme:
Ya da BIOS üzerinden CPU hız aşırtma yapacaksanız BIOS'a girin orada OC yazan yere tıklayıp MHz frekans ve woltaj değerlerini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Yani overclock yapabilirsiniz. Sınırı aşarsanız zaten bilgisayar reset atacaktır.

Default ayarlarda CPU çarpanını aklınızda tutun ve bunun üzerinden arttırıma gidin. Yani birden bire son sınır hızaşırtma yapmayın. Yani mesela default 200 ise siz 220'ye çıkarın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yayın+oyun için i5 9600K yetersiz geliyordur. İnsanlar boşuna i7 almıyorlar. Hatta üst seviye yayıncılar 2 tane bilgisayar alıyorlar, birine güçlü işlemci koyup oradan yayın diğer bilgisayarından oyun oynuyorlar. GPU üzerinden yayın yapabilmek veya yayın yükünü GPU'ya aktarabilmek gibi bir şey var sanırsam ama o konuda yardım edemem, bilgim yok.
Overclock için bilginiz yoksa ilk önce araştırmanızı öneririm. Öyle direk overclock yapayım da bilgisayar hızlansın diye değerler girmeyin. İnternetten baktığıma göre 1.35-1.375V arasında 5.0 veya 5.1 GHz stabillik sağlayanlar çoğunlukta. Overclock uyguladıktan sonra stres testine sokup stabil olup olmadığını ve sıcaklık değerlerini test etmeniz gerekiyor. Tercihim 1.375V'dan fazla vermemeniz ama siz bilirsiniz.

kusura bakmayın bir geç dönüş yaptım 3 gündür kafayı yemek üzereyim. elimde macbook pro gt 650m ekran kartı var yayın için obs ndi ile modem üzerinden onun üzerinden vermeye çalışıyorum bir türlü beceremedim . çok kasıyor anlamadığım şekilde 480 p anca verebiliyorum . ikinci bir kasa almayı düşünüyorum . eğer bu işten anlıyorsanız bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı