9600k işlemcili, RTX 2060'lı sistem topladım. Şu an RTX 2070 kullanıyorum.
MSI RTX 2060 Ventus XS kullandım. Şu an Zotac RTX 2070 Mini kullanıyorum. İki kart de kısa ve mütevazı soğutmalı modeller. BF5'te RTX 2060'da en fazla 74 derceye çıkıyordu MSI Afterbur'la fana müdahale edip 60'lı derecelerde %60 hıza kadar çıkabileceği bir fan profili oluşturdum. 68 dereceyi gördü en fazla.
RTX 2070'de en fazla 68-69 dereceyi gördüm onda da Zotac Firestorm uygulamasını tercih ettim fan profili için. Aynı şekilde 64-66 dereceleri gördü en fazla.
RTX kartlarda soğutması iyi diye fazla para vermeyin derim.
Gelelim önerilerime:
Kasada hava girişi için önde 3 fan arkada tahliye için 1 fan olmalı.
Anakarta o kadar para vermem, sisteme ne kadar overclock yaparsan yap ki bu da sana gelen işlemcide limitin şans işi, ileride işlemci çekirdeğin yetmezse overclock o açığı kapatamaz.
Anakartı biraz kısarak RTX 2060 Super almanı tavsiye ederim (ben 2 ay kadar önce Zotac RTX 2070'i 3100 TL civarına aldım N11'den). İşlemcin ne kadar güçlü olursa olsun oyunu oynatan karttır.
Sıvı soğutmada en uzun ömürlü ve az sorun çıkaran Corsair diye biliyorum. 240 veya 280mm'lik Corsair modelleri öneririm (B360 anakart ile kullandığımdan overclock yapamıyorum Corsair H45 120 mm yetiyor bana).
Son olarak da anakartların sitesinde RAM uyum listeleri vardır, test edilmiş desteklenen RAM listesi. O listelere uymanı şiddetle tavsiye ederim.