i5 9600K RTX 2060 sistem toplama

h4yrettinx

Hectopat
Arkadaşlar ben kendimce bilgisayar topladım. Ama düşük bütçeli değil. Birazcık üst seviye bir bilgisayar. Size tüm parçalarını atıyorum. Sorun çıkartır mı ya da parçalar birbiriyle çok güzel anlaşırmı falan tavsiye verirseniz sevinirim. Bilgisayar hakkında çok iyi değilim ama kötüde değilim normal.

Kasa: CM MasterBox TD500 Beyaz TG 3x120mm ARGB Led Fanlı Kristal Mesh Ön panel, Pencereli MidTower Kasa Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

Anakart: GIGABYTE Z390 AORUS MASTER 4266MHz(OC) DDR4 Soket 1151 RGB WiFi M.2 HDMI ATX Anakart | ITOPYA

Ekran kartı: ASUS GEFORCE ROG-STRIX-RTX2060-A6G-GAMING 6GB GDDR6 192bit 1710Mhz OC 2xHDMI 2xDP AURA RGB EKRAN KARTI: Amazon.com.tr

İşlemci: INTEL Core i5 9600K 3.7GHz 9MB Önbellek 6 Çekirdek 1151 14nm İşlemci | ITOPYA

RAM: Team 16 Gb Ddr4 3200mh T-force Nıght Hawk Rgb Whıte 8x2 - n11.com

Sıvı Soğutma: Cooler Master MasterLiquid ML360P Silver Edition 360mm RGB Sıvı Soğutma Sistemi Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

Güç kaynağı: COOLER MASTER MWE GOLD 750W 80+ Gold Full Modüler 120mm Fanlı PSU | ITOPYA

Harddiski koymayı gerek duymadım buraya aynı şekilde SSD'yi de öyle
Yukarı adan Z'ye her şeyi attım bunlar darboğaz yapar mı ya da çok iyi anlaşırlar mı tavsiye verirseniz sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
9600k işlemcili, RTX 2060'lı sistem topladım. Şu an RTX 2070 kullanıyorum.
MSI RTX 2060 Ventus XS kullandım. Şu an Zotac RTX 2070 Mini kullanıyorum. İki kart de kısa ve mütevazı soğutmalı modeller. BF5'te RTX 2060'da en fazla 74 derceye çıkıyordu MSI Afterbur'la fana müdahale edip 60'lı derecelerde %60 hıza kadar çıkabileceği bir fan profili oluşturdum. 68 dereceyi gördü en fazla.
RTX 2070'de en fazla 68-69 dereceyi gördüm onda da Zotac Firestorm uygulamasını tercih ettim fan profili için. Aynı şekilde 64-66 dereceleri gördü en fazla.
RTX kartlarda soğutması iyi diye fazla para vermeyin derim.

Gelelim önerilerime:
Kasada hava girişi için önde 3 fan arkada tahliye için 1 fan olmalı.
Anakarta o kadar para vermem, sisteme ne kadar overclock yaparsan yap ki bu da sana gelen işlemcide limitin şans işi, ileride işlemci çekirdeğin yetmezse overclock o açığı kapatamaz.
Anakartı biraz kısarak RTX 2060 Super almanı tavsiye ederim (ben 2 ay kadar önce Zotac RTX 2070'i 3100 TL civarına aldım N11'den). İşlemcin ne kadar güçlü olursa olsun oyunu oynatan karttır.
Sıvı soğutmada en uzun ömürlü ve az sorun çıkaran Corsair diye biliyorum. 240 veya 280mm'lik Corsair modelleri öneririm (B360 anakart ile kullandığımdan overclock yapamıyorum Corsair H45 120 mm yetiyor bana).
Son olarak da anakartların sitesinde RAM uyum listeleri vardır, test edilmiş desteklenen RAM listesi. O listelere uymanı şiddetle tavsiye ederim.

Öncelikle öneride bulunduğun için teşekkür ederim. İlk önce önerilerine cevap vereyim.
Fan konusunda haklısın. Arkaya 1 tane ve üst tarafada 3 tane alıcam. Toplam 7 tane fan alıcam. Zaten 3ü Sıvı Soğutma fanı. Ve bu fan konusunu açmışken fanların hepsi güç kaynağına mı bağlanıyor. Güç kaynağında okadar yer vardır değil mi? Ram konusuna gelirsek Anakart 2 bin küsür mhz den 4200mhz ye kadar çıkıyor. Ram ise 3200mh. İkisi uyuşur değil mi?
Ekran kartı konusuna gelirsek sizin aldığınız ekran kartı hala 3500 altındaysa alırım sıkıntı yok. Rtx 2060super de alabilirim biraz daha zorlanırım almakta tabii ama alırım. Birde soru şu ben 3 fanlı Sıvı soğutmayı öne takacağım. Üst tarafa ve arka tarafada toplam 4 tane fan alacağım. Yeterli olur değil mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Yani şu sistemin nvidia ekran kartlısını İntel işlemcilisini toplayacağım ve bu videodaki x570 ana kart benim ki z390.

Bu sistem senin topladığından daha güçlü fakat ekran kartı modeli (Sapphire Gigabyte ...manasında) hakkında emin değilim , onu sen araştırıp bulursun ama sistemin geneline gelecek olursak sistem gayet iyi Rtx 2070 - Rtx 2060S arası performans sunuyor bı sorun varsa ben burdayım.
Not : Bu sistem Sinerji neon b45 hazır sistemi üzerinden toplanmıştır.
Ayrıca AMD'nin stok fanları idare eder extra fana hiç gerek yok bu kasayla beraber.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2020-04-18-18-25-32.png
    566,1 KB · Görüntüleme: 44

Anladım.. Ama ben rtx desteği istediğim için nvidia ekran kartı tercih ettim.
Bu arada benim topladığım sistemden daha güçlü olan sistem attığım videodaki sistem mi yoksa senin attığın mı daha güçlü

Sıvı soğutmayı kasa önüne takmayın mümkünse sıcak hava içeri üflenecek ve ekran kartı, anakart, ssd, RAM herşey bu sıcak havayla beslenecek. İnternette kendilerine yollanan sistemdeki sıvı soğutmalar kasa üstüne sığmıyor ya da anakartın soğutucuları yüzünden üste kurulamayınca bu yola gidiyorlar. Serin ve uzun ömürlü bir kurulum değil yani.
Kasa üstünde de 360 MM'lik sıvı soğutma desteğinin olup olmadığını araştırınız.
Anakartta da fan çıkışları mevcuttur. Sıvı soğutmalardaki fanlar için hazır olarak fan çoklayıcıya takılı biçimde geliyor diye biliyorum.
Sıvı soğutmalarda 1 tane anakartın işlemci fanı kısmına, 1 tane de pompası için anakartta bulunmuyorsa pompa çıkışı herhangi bir fan çıkışına takıyorsunuz ( pompa çıkışını bağladığınızda ilgili çıkışı anakarttan maksimum güçte sabit şekilde çalışmasını ayarlayınız ki bu DC mode oluyor genellikle).
Kasa önündekileri de kasa ya kendi üzerinde kontrolcüden yönetir yada bu öndeki üç fanı içinde bağlı fan çoklayıcı ile anakartta tek bir yere bağlarsınız.
En kötü ihtimalle toplamda (sıvı soğutma+ön fanlar+arka tahliye fanı) 4 tane fan bağlantısı anakartta olması lazım. Ki vardır.
RAM'e galirsek freksns olarak sorun olmaz, anakartın ayarlarından XMP profilini aktif ederek 3200 MHZ'de kullanırsın.
Tüm bunlardan anlamıyorsan hiç bulaşma hazır sistem al. Çevrendeki yerel bilgisayarcılara kurdururum hevesine kapılma genelde pişman olursun.

Benim yaptığım daha güçlü hayallerini yıkmak gibi olmasın ama Rtx 2060la RTx teknolojisini bir tek Minecraft'ta antibilmemneyle 60 fps alabilirsin geri kalanlarda 20 fps olursa şükret.
RTX 2060 2K kartı değil bu arada

Anladım bu kötü oldu.
Peki hangi ekran kartını tavsiye edersin rtx desteği olmasada olur. Çok iyi performans sağlasın yeter

Čookkkkkk pardon aklımda neden böyle kalmış bilmiyorum Rtx 2060 daha iyi fakat fiyat olarak rx 5600xt daha iyidir yüksek ihtimal
Anladım bu kötü oldu.
Peki hangi ekran kartını tavsiye edersin rtx desteği olmasada olur. Çok iyi performans sağlasın yeter
Bakın dediğim gibi rx 5600xt ile RTx arasında 3-5 fps ile RTx 2060 kazanıyor fiyatlara bakarsanız RTx bayağı pahalı onun yerine 2k çok daha iyi olan Gigabyte RX 5700xt modelini öneririm
Sistem:
  • Işlemci: AMD Ryzen 5 3600
  • Anakart: MSI B450 GAMING Plus Max 4133MHz(OC) M.2 AM4 ATX
  • Bellek (RAM): XPG 16 GB(2x8) spectrx D60G 3200MHz CL16 DDR4
  • Ekran kartı: Gigabyte Radeon RX 5700 XT Gaming OC 8G 8 GB GDDR6
  • SSD: Disk Kingston 480GB A400 okuma 500 MB-yazma 450 MB SATA SSD
  • Disk: Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM harddisk
  • Kasa: Ranker cygnus tempered glass RGB USB 3.0 ATX mid Tower Gaming
  • Kasa: Güç kaynağı Sharkoon 650W Gold zero 80+ Gold yarı modüler güç kaynağı

Son düzenleme:
Anladım sıkıntı yok yanlış hatırlayabilirsiniz.. İnsanlık hali.
Yani ilk soru benim sistem sizin attığınızdan daha güçlü ozaman değilmi?
Ve ben İşlemci amd tercih ederim ama ekran kartını hep nvidia tercih etmişimdir. Yani nvidia tercih ederseniz çok çok sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…