i5 9600K RTX 2060 sistem toplama

h4yrettinx

Hectopat
Arkadaşlar ben kendimce bilgisayar topladım. Ama düşük bütçeli değil. Birazcık üst seviye bir bilgisayar. Size tüm parçalarını atıyorum. Sorun çıkartır mı ya da parçalar birbiriyle çok güzel anlaşırmı falan tavsiye verirseniz sevinirim. Bilgisayar hakkında çok iyi değilim ama kötüde değilim normal.

Kasa: CM MasterBox TD500 Beyaz TG 3x120mm ARGB Led Fanlı Kristal Mesh Ön panel, Pencereli MidTower Kasa Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

Anakart: GIGABYTE Z390 AORUS MASTER 4266MHz(OC) DDR4 Soket 1151 RGB WiFi M.2 HDMI ATX Anakart | ITOPYA

Ekran kartı: ASUS GEFORCE ROG-STRIX-RTX2060-A6G-GAMING 6GB GDDR6 192bit 1710Mhz OC 2xHDMI 2xDP AURA RGB EKRAN KARTI: Amazon.com.tr

İşlemci: INTEL Core i5 9600K 3.7GHz 9MB Önbellek 6 Çekirdek 1151 14nm İşlemci | ITOPYA

RAM: Team 16 Gb Ddr4 3200mh T-force Nıght Hawk Rgb Whıte 8x2 - n11.com

Sıvı Soğutma: Cooler Master MasterLiquid ML360P Silver Edition 360mm RGB Sıvı Soğutma Sistemi Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

Güç kaynağı: COOLER MASTER MWE GOLD 750W 80+ Gold Full Modüler 120mm Fanlı PSU | ITOPYA

Harddiski koymayı gerek duymadım buraya aynı şekilde SSD'yi de öyle
Yukarı adan Z'ye her şeyi attım bunlar darboğaz yapar mı ya da çok iyi anlaşırlar mı tavsiye verirseniz sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım biraz kısıp ekran kartını yükseltmekte fayda var

9.nesil Intel'e yatırım yapma, ya bekleyip 10.nesil Intel al ya da Ryzen al.
Ryzen konusunda deneyimim olmadığı için pek birşey diyemem. Önceki sistemin Fx 8320 idi ve Ryzen ile Amd çok değişti. Takip ettiğim kadarıyla Ryzen sistemlerde yüksek ve uyumlu RAM kullanmak lazım. Forumlarda konu açılıyor bazen biosta ayar vs. kapattırıyorlar sistem bosta iken ısınmasın diye ve bu ayarı kapatınca 3000 serisinde fabrika verisi boost frekanslara çıkılamıyor diye. Bunlar genel anladıklarım. Ryzen sistemlere hakim biri varsa arkadaşı yönlendirirse dikkat edilecek hususlarda çok sevinirim.

Benim için topladığınız için teşekkürler. Zaten hemen yarın sipariş etmeyeceğim pc. Bu attığınız sistem de aklımda.
9.nesil Intel'e yatırım yapma, ya bekleyip 10.nesil Intel al ya da Ryzen al.

Güzel fikir. 10. Nesil ne zaman çıkar acaba?

Yüksek frekans bellekler performansa + yönde etki ediyor. 3600 MHz bellekler maksimum performans için yeterli.

AMD'nin stok soğutucuları iyi olsa da bazen yetersiz gelebiliyor. Kasanın hava akışıyla alakalı bir durum muhtemelen.

10.nesil Intel çıkmak üzere. Hakkındaki bir çok bilgi sızmış durumda. Ne zaman çıkacağı kesin belli değil. Fiyat olarak da 9.nesille aynı fiyata gelecek gibi. Ya bekleyip 10.nesil alınmalı ya da Ryzen alınmalı. AMD B450 ve üstü anakartların bu yıl çıkması planlanan Ryzen 4000 serisini destekleyeceğini onayladı.

1 2 aya çıkarsa çok iyi olur. Peki 10. Nesil z390a olur mu acep?

İlla Nvidia istiyorsan attığım sistemde ekran kartını RTx 2070s olarak degistir eş değer olacaktir

1 2 aya çıkarsa çok iyi olur. Peki 10. Nesil z390a olur mu acep?
Hayır olmaz. Intel yine soket değiştirecek 10.nesilde. Bu yüzden yatırım yapma diyorum. 1-2 aya gelse şimdi 1000-1500 TL verdiğin anakart eskimiş olacak direkt. Şimdi alacağın Ryzen sistem yeni nesil 4000 serisi Ryzen'lari da destekler.

Ve seni temin ederim bu sistemi kendime almak hayali ile 3 ay araştırıp kurdum neredeyse hiçbir şey bilmiyordum kendimi gelistirdim bu konularda

AMD, Ryzen 3. nesil işlemcileri için 3600Mhz RAM öneriyor, 3. nesil bir Ryzen işlemci alıcaksanız bellekler mümkünse 3600 Mhz altı olmasın.

10. Intel işlemciler Mayıs veya Haziran aylarında çıkacak.

Peki 10. Nesil z390a olur mu acep?
Hayır. Z490 anakart almak zorundasın yeni işlemciler için.

Yani Ryzen mi almalıyım yoksa beklemi diyorsun?
Ve seni temin ederim bu sistemi kendime almak hayali ile 3 ay araştırıp kurdum neredeyse hiçbir şey bilmiyordum kendimi gelistirdim bu konularda
Topladığın pcnin linkini atarsan sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…