i5 9600k + RTX 2060 Tabanlı Sistem toplama

267305

Hectopat
Öncelikle bütün Technopat ailesine selamlar.

Başlıkta dediğim gibi i5 9600k ve RTX 2060 sistem toplamayı düşünüyorum fakat bu konularda yeni olduğum için pek bir bilgi sahibi değilim.
Ayrıca marka takıntılı bir insanım bütün parçalarımı tek bir firma ya da en fazla 2 firma üzerinden almak istiyorum bu sebepten ötürü farklı firmaların ürünlerini söylemezseniz çok sevinirim.
Sinerji sitesinden kendimce bir sistem kurdum bazı parçalar gereksiz farkındayım ama en stabil, en iyi soğutulan ve birazda göze hoş gelen şekilde olsun diye bu şekilde yaptım lütfen şu gereksiz bu pahalı demeyin ilk defa bilgisayar topluyorum heyecan var
Parçaları yazmadan önce özellikle birkaç şey sormak istiyorum.
1. Si bilgisayarı orada toplatıp o şekilde bana gönderilmesini tavsiye eder misiniz?
2. Si parçaları toplatmadan alırsam kurarken üstadlarım bana yardım eder mi?
3. Sü parçaların içinde MSI Meg Z390 Ace model anakart var bildiğiniz üzere bu kartta el ile manual hız aşırtma yapılabiliyor ben de doğal olarak hız aşırtma yapmak istiyorum bu konuyu bilmediğim için tekrardan yardım rica edeceğim yardım eder misiniz?
Şimdi parçalara geçelim uyumlu olduğuna inanıyorum eksik şu var ya da bu biraz fazla dediğiniz bir şey varsa lütfen aynı firma olmak üzere önerilere açığım.
Bu arada bu bilgisayar sadece 1080p de oyun oynamak için kullanılacak
İ5 9600k
MSI Meg Z390 Ace
MSI RTX 2060 Gaming Z
Corsair Vengance 16 GB beyaz RGB 3200 CL 16
Samsung 500GB 970 Evo Plus 3500-3200 MB
MSI 23,6 MAG241c 1ms 144Hz 1080p
MSI MAG pylon kasa
MSI Vigor GK60 klavye
MSI Clutch GM70 kablosuz mouse
Corsair 750W 80+ Gold full moduler
Corsair H100X 240mm sıvı soğutma
Corsair LL120 fan 3X white (sebebi sıvı soğutmaya ve kasanın eksoz fanına eklenecek RGB 120mm olup en fazla hava akışı sağlayan ürün bu tabii ki Corsair markası altında)
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM 2x8 değilse öyle yapılmalı. Klavye ve mouse için çok da pahalı olmayan fiyata Arctis serisi özellikle Arctis 5 ve Logitech G213 Prodigy tercih edilebilir. Dediğin gibi oyun oynamak için kullanacaksan bunların yanında HDD şart çünkü 500 GB'yi çok kolay bir şekilde doldurursun.

Bu kafayla giderseniz... En iyi Firma bile olsa modele bakacaksın. Beğenmedim fazla MSI CORSAIR kokuyor. Zaten her şeyi eklemişsiniz, markanın diğer ürünlerini beğenmemişsiniz belli, alın kafanıza göre takılın. MSI Monitörler en azından gayet güzel.

Seçtiğiniz anakart sadece oyun oynama amaçlı bir sistem için fazla lüks bana göre. Aynı markanın Gaming Edge modelini önerebilirim. Gayet yeterli gelecektir. 650 W bir PSU da düşünebilirsiniz.

Dünyada bilgisayar konusunda yüksek teknoloji üreten 2 marka var zaten.

AMD İntel. Dünyadaki bütün chipleri bu iki firma yapıyor. Anakartların da ekran kartların da işlemcilerinde chiplerini bu iki firma yapıyor.

Bu arada böyle bir liste hazırlamışsınız tamam da İ5 nedir. İ7 olması lazım bu listede. Ayrıca listedeki ekran kartı için İ5 topal ördek

Arkadaş haklı! i7 2600 bu sistemin hak ettiği işlemcidir.

O kadar yüksek bir işlemci de fazla

En az i7 9700K olması lazım
Hocam arkadaş beter, siz de daha betersiniz. i5 9600K diyoruz hani i5 1. Nesil değil, i7 9700K alan adam 2060 almaz, i5 9600K yeterlidir. 2K monitör alır 2080Ti'da bile kullanır. Fiyat performans sistemi değil biliyoruz ama cepler de çok dolu değil.

RAM 2X8 şeklinde teşekkür ederim o konuda bilgim var. Klavye fareyi de bilerek seçtim hoşuma gitti. Hem de her şeyim tam takım olsun istedim gene de sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:

Üstad doğrusunu istersen bu listenin işlemcisi İ7 8700K olmalıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…