i5 9600k + RTX 2060 Tabanlı Sistem toplama

Bu kafayla giderseniz... En iyi Firma bile olsa modele bakacaksın. Beğenmedim fazla MSI CORSAIR kokuyor. Zaten her şeyi eklemişsiniz, markanın diğer ürünlerini beğenmemişsiniz belli, alın kafanıza göre takılın. MSI Monitörler en azından gayet güzel.
Çok afedersiniz ama yazımı tam okudunuz mu? Hem her şey aynı marka altında olsun istiyorum dedim (Beğenmedim fazla MSI Corsair kokuyor. )
Ayrıca (Zaten her şeyi eklemişsiniz, markanın diğer ürünlerini beğenmemişsiniz belli) lafınıza istinaden (eksik şu var ya da bu biraz fazla dediğiniz bir şey varsa lütfen aynı firma olmak üzere önerilere açığım. ) dedim.
Ve son olarak da bu kadar saldırgan neden yaklaştınız anlamadım. Siz beni tanımazsınız ben sizi. İnsanların kalbini bir şeyler biliyorsunuz diye kırmanın ne alemi var, ya da insanları küçük görmenin?
Seçtiğiniz anakart sadece oyun oynama amaçlı bir sistem için fazla lüks bana göre. Aynı markanın Gaming Edge modelini önerebilirim. Gayet yeterli gelecektir. 650 W bir PSU da düşünebilirsiniz.
Sebebi anakart üzerinde sadece bir düğme ile hız aşırtma yapılabiliyor olması.
Konuya tam mutabık olmadığım için kolayca bu işlemi öğrenebiliyim ve yapabiliyim diye.
Arkadaş haklı! i7 2600 bu sistemin hak ettiği işlemcidir.

İ7 2600 nedir acaba? Demek istediğiniz R5 2600 mü?

Son düzenleme:
Şimdiden hayırlı olsun, MSI anakart ve ekran kartı kullanıyorum her zerresi kalite kokuyor, doğru seçim yapmışsın. Diyeceklerim şunlar RAM'ler 2x8 şeklinde olmalı birde böyle bir sisteme 2070 gaming z daha dengeli olur çünkü i5 9600k dediğiniz işlemci bir canavar.

Şimdiden hayırlı olsun, MSI anakart ve ekran kartı kullanıyorum her zerresi kalite kokuyor, doğru seçim yapmışsın. Diyeceklerim şunlar RAM'ler 2x8 şeklinde olmalı birde böyle bir sisteme 2070 gaming z daha dengeli olur çünkü i5 9600k dediğiniz işlemci bir canavar.

Teşekkürler yorumunuz için RAM'ler 2x8 şeklinde fakat biraz görsellik istediğim için 2070 yapamadım ancak buna yetti maddi durumum eşimin akrabası internet kafe işletiyor ileride değişim yapmak istediğimde ben alırım ekran kartını dedi bu sebepten ötürü önümüzdeki aylarda 2070'e geçiş yapacağım.

Teşekkürler yorumunuz için RAM'ler 2x8 şeklinde fakat biraz görsellik istediğim için 2070 yapamadım ancak buna yetti maddi durumum eşimin akrabası internet kafe işletiyor ileride değişim yapmak istediğimde ben alırım ekran kartını dedi bu sebepten ötürü önümüzdeki aylarda 2070'e geçiş yapacağım.
Şöyle bir yol izle, anakart bu sistem için çok fazla 1000-1200tl arası bir anakart alıp kalan parayı ekran kartına takviye et böylelikle tam dengeli yüksek performanslı bir bilgisayar olur.

Söylemeyi unuttum ayrıca ekranım 1ms 144Hz 1080p 2070 almaya kalktığımda mecbur işlemci darboğazı olmasın diye 2k ekran'da almak zorundayım yoksa ultra ayarlar'da bile 1080p'de GPU kullanımı düşüyor.
Şöyle bir yol izle, anakart bu sistem için çok fazla 1000-1200tl arası bir anakart alıp kalan parayı ekran kartına takviye et böylelikle tam dengeli yüksek performanslı bir bilgisayar olur.

Aslına bakarsanız ilk etapta o şekilde yapıcaktım. Fakat sonra ne yazıkki GODLIKE anakartı gördüm :) eh tabi bunu alamadığım içinde ACE' ye yöneldim hem hız aşırtma düğmesi hemde GODLIKE'a benzerliği yüzünden bu kartı istiyorum. Hız aşırtma konusunda bilgim hiç yok bu şekilde hazır profilleri olan bi kartı alırsam daha iyi olacak en azından ben bazı şeyleri öğrenene kadar. Hatta önümüzdeki sene i9 9900K, RTX 2080 planları kuruyorum. Kısacası acemiliğimi bu bilgisayar ile atıp sonra sağlam makina yapmak istiyorum.
RAM 2x8 değilse öyle yapılmalı. Klavye ve mouse için çok da pahalı olmayan fiyata Arctis serisi özellikle Arctis 5 ve Logitech G213 Prodigy tercih edilebilir. Dediğin gibi oyun oynamak için kullanacaksan bunların yanında HDD şart çünkü 500 GB'yi çok kolay bir şekilde doldurursun.

Uyarınız için teşekkür ederim 960Mb CORSAIR SSD 3480-3000Mb ile değişim yaptım biraz daha sınırlarımı zorlayarak.
Öncelikle bütün Technopat ailesine selamlar.

Başlıkta dediğim gibi i5 9600k ve RTX 2060 sistem toplamayı düşünüyorum fakat bu konularda yeni olduğum için pek bir bilgi sahibi değilim.
Ayrıca marka takıntılı bir insanım bütün parçalarımı tek bir firma ya da en fazla 2 firma üzerinden almak istiyorum bu sebepten ötürü farklı firmaların ürünlerini söylemezseniz çok sevinirim.
Sinerji sitesinden kendimce bir sistem kurdum bazı parçalar gereksiz farkındayım ama en stabil, en iyi soğutulan ve birazda göze hoş gelen şekilde olsun diye bu şekilde yaptım lütfen şu gereksiz bu pahalı demeyin ilk defa bilgisayar topluyorum heyecan var :)
Parçaları yazmadan önce özellikle birkaç şey sormak istiyorum.
1. Si bilgisayarı orada toplatıp o şekilde bana gönderilmesini tavsiye eder misiniz?
2. Si parçaları toplatmadan alırsam kurarken üstadlarım bana yardım eder mi?
3. Sü parçaların içinde MSI Meg Z390 Ace model anakart var bildiğiniz üzere bu kartta el ile manual hız aşırtma yapılabiliyor ben de doğal olarak hız aşırtma yapmak istiyorum bu konuyu bilmediğim için tekrardan yardım rica edeceğim yardım eder misiniz?
Şimdi parçalara geçelim uyumlu olduğuna inanıyorum eksik şu var ya da bu biraz fazla dediğiniz bir şey varsa lütfen aynı firma olmak üzere önerilere açığım.
Bu arada bu bilgisayar sadece 1080p de oyun oynamak için kullanılacak
İ5 9600k
MSI Meg Z390 Ace
MSI RTX 2060 Gaming Z
Corsair Vengance 16 GB beyaz RGB 3200 CL 16
Samsung 500GB 970 Evo Plus 3500-3200 MB
MSI 23,6 MAG241c 1ms 144Hz 1080p
MSI MAG pylon kasa
MSI Vigor GK60 klavye
MSI Clutch GM70 kablosuz mouse
Corsair 750W 80+ Gold full moduler
Corsair H100X 240mm sıvı soğutma
Corsair LL120 fan 3X white (sebebi sıvı soğutmaya ve kasanın eksoz fanına eklenecek RGB 120mm olup en fazla hava akışı sağlayan ürün bu tabii ki Corsair markası altında)
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Değerli arkadaşlar farklı bir durum ile karşılaştım. Beklediğim bir haber vardı ve gerçekleşti. Şu anda artık düşük bir sistem toplamaktan vazgeçtim. Tekrardan yeni parçalar ile bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bu sebepten ötürü konu kapatılabilir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı