Çözüldü i5 9600K sistem takılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yakup34

Hectopat
Merhabalar ilk kez yazıyorum acemilik yaparsam mazur görün. Bilgisayarımı yeni aldım 6-7 ay oldu özellikleri ise:

Ekran kartı: MSI GeForce RTX 2060 Super Ventus gp OC 8 GB GDDR6.
Anakart: MSI MAG Z390 Tomahawk 4400MHz(OC) DDR4 soket 1151.
RAM: Corsair 32 GB (4x8GB) Vengeance LPX siyah 3600MHz C
SSD: Samsung 500GB 970 EVO NVMe M.2 SSD (3400 MB okuma.
CPU: Intel Core i5 9600K 3.7GHz 9MB önbellek 6 çekirdek.

Ekstra da kuzenimin eski bilgisayarındaki harddiski taktım. Ancak ilk zamanlarda olmayan bir hatayla karşılaştım 3.aydan beri. Bilgisayar arada takılıyordu. Bunu seslerin takılmasından fark ettim ve daha sonra arada oyun oynarken bilgisayar kitleniyordu seste kitleniyor.

Sürekli son milisaniyedeki ses tekrar ediyormuş gibi otuyordu.(rrrrrrr gibi).daha da sonraları yani şimdi oyun oynayamaz oldum çok fazla taklıyor. Ayrıcı bir şey daha fark ettim eğer oyun indirirsem bilgisayar takılmaya başlıyor. Normalde YouTube'da falan takıldığımda bir sorun olmuyor ama indirme açarsam ses teklemeleri olmaya başlıyor.

Uzun sürenin bir ton kez araştırmanın sonunda 2 kanıya vardım. Ya sağlam bir virüs bulaştı ya da kuzenimden aldığım harddisk patates oldu. Ama bilemedim o yüzden buradaki bilgili abilere danışmamı tavsiye etti arkadaşım. Buraya kadar okuduysanız o bile yeter teşekkür ederim herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hard diski tamamen çıkardım ses takılmaları olamaya devam etti. Daha sonra formatladım bilgisayarı CPU kullanımı azaldı ancak bugün tekrardan oyun oynarken bilgisayar kilitlendi ve yeniden başlattı kendisi. Ümmeti Muhammed aşkına yardım edin kafayı yiyeceğim. Bilgisayarı almak için çok bekledim 7 ay oldu alalı bir türlü aldığımdan beri rahatlayamadım.

Küçükten hortlatıyorum ancak belki benzer hatayı yaşayan olur diye nasıl çözdüğümü söylemek istedim. Hard diski çıkardım yeni satın alıp taktım. Teşekkürler.
Bu takılmaları ve bazen takılmaları takip eden mavi ekran sorunlarını eski intel sistemimde genelde yaptığım hız aşırtma stabil olmadığında yaşıyordum.

Eğer HDD kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız ve haklıysanız şanslısınız çünkü başka bir donanım problemi size çok daha pahalıya patlayabilir. HDD ise çok ucuz bir parça. Size tavsiyem önce HDD olmadan, sadece SSD üzerinden sistemi kullanmayı deneyin.

HDD değil de SSD kullanmalısın yavaşlık, donma ve ses %99 ondan kaynaklı. Ayrıca bence RAM'leri dual channel yap bu şekilde Quad channel oluyor fakat Quad channel'ı desteklemiyor anakartın. Bu nedenden dolayı performans eksikliği yaşayabilirsin diye düşünüyorum.(Yavaşlık, donma gibi şeylerden bağımsız olarak söylüyorum bunu)

HDD değil de SSD kullanmalısın yavaşlık, donma ve ses %99 ondan kaynaklı. Ayrıca bence RAM'leri dual channel yap bu şekilde Quad channel oluyor fakat Quad channel'ı desteklemiyor anakartın. Bu nedenden dolayı performans eksikliği yaşayabilirsin diye düşünüyorum.(Yavaşlık, donma gibi şeylerden bağımsız olarak söylüyorum bunu)

Bu durum bir sıkıntı yaratmayacağı gibi performans artışı bile sağlar. Quad Rank olarak çalışır bellekler.

Bu durum bir sıkıntı yaratmayacağı gibi performans artışı bile sağlar. Quad Rank olarak çalışır bellekler.
Quad Channel anakart için mi söylüyorsunuz bunu yoksa Quad channel desteklemeyen anakart için de mi geçerli aynı durum? Test ettiniz mi? Merak ettiğim için soruyorum. Çünkü her anakart desteklemiyor eğer ki desteklemeyen anakartta da FPS artışı sağlıyorsa Quad channel anakart üretmenin, kullanıcı için almanın anlamı kalmıyor.

Quad Channel anakart için mi söylüyorsunuz bunu yoksa Quad Channel desteklemeyen anakart için de mi geçerli aynı durum? Test ettiniz mi? Merak ettiğim için soruyorum. Çünkü her anakart desteklemiyor eğer ki desteklemeyen anakartta da FPS artışı sağlıyorsa Quad Channel anakart üretmenin, kullanıcı için almanın anlamı kalmıyor.

Quad Channel desteklemesine gerek yok 4 çubuk RAM kullanması için. 2 çubuk Dual Channel ile 4 çubuk Dual Channel farkının test edildiği kaynaklar var. Bazı sistemlerde fark yaratmasa bile performans azalması söz konusu değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Quad Channel desteklemesine gerek yok 4 çubuk RAM kullanması için. 2 çubuk Dual Channel ile 4 çubuk Dual Channel farkının test edildiği kaynaklar var. Bazı sistemlerde fark yaratmasa bile performans azalması söz konusu değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet Quad channel gibi olmasa da birazcık FPS artışı oluyormuş. Zamanında test edecektim çok üşenip uğraşmamıştım kaynakta bulamamıştım fakat sağolsun arkadaş test etmiş. Ama biraz düşününce aslında mantıksız oluyor FPS artışı çünkü dual zaten çift demek bunun için 2 tane gerekiyor ve anakart şart aynısı da Quad için geçerli eğer ki Single'a göre Dual daha fazla FPS değeri veriyorsa Quad için aynısı olması gerekiyor. Biraz mantık hatası var fakat önemli de değil.

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Şimdi hdd'yi devredışı bırakıp indirme yapacağım(20 dakikadır yapıyorum sorun olmadı henüz) bir yandan da AC:Valhalla oynayacağım(8GB güncelleme gelmiş girmeyeli onu bekliyorum :/ ) durum hakkında bilgilendiririm sizi tekrardan teşekkür ederim
Bu takılmaları ve bazen takılmaları takip eden mavi ekran sorunlarını eski intel sistemimde genelde yaptığım hız aşırtma stabil olmadığında yaşıyordum.

Eğer HDD kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız ve haklıysanız şanslısınız çünkü başka bir donanım problemi size çok daha pahalıya patlayabilir. HDD ise çok ucuz bir parça. Size tavsiyem önce HDD olmadan, sadece SSD üzerinden sistemi kullanmayı deneyin.
Arkadaşlar hala oluyor bir anda ve sesler takılmaya başlıyor ve system o an 25-35%arası cpu kullanmaya başlıyor kafayı yiyeceğim gerçekten harddiski devredışı da bıraktım hala oluyor
-Şimdi içini açıp HDD'deki tüm kabloları ağzımla söktüm bakalım neler olacak
Hala oluyor arkadaşlar. Formatlayıp en baştan driverları falan yüklesem acaba düzelebilir mi? Yada başka tavsiyesi olan var mı

Son düzenleme:
Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Şimdi hdd'yi devredışı bırakıp indirme yapacağım(20 dakikadır yapıyorum sorun olmadı henüz) bir yandan da AC:Valhalla oynayacağım(8GB güncelleme gelmiş girmeyeli onu bekliyorum :/ ) durum hakkında bilgilendiririm sizi tekrardan teşekkür ederim

Arkadaşlar hala oluyor bir anda ve sesler takılmaya başlıyor ve system o an 25-35%arası cpu kullanmaya başlıyor kafayı yiyeceğim gerçekten harddiski devredışı da bıraktım hala oluyor
-Şimdi içini açıp HDD'deki tüm kabloları ağzımla söktüm bakalım neler olacak
Hala oluyor arkadaşlar. Formatlayıp en baştan driverları falan yüklesem acaba düzelebilir mi? Yada başka tavsiyesi olan var mı

HDD üzerinden mi oynuyorsun yoksa SSD mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı