Çözüldü i5 9600K sistem takılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yakup34

Hectopat
Merhabalar ilk kez yazıyorum acemilik yaparsam mazur görün. Bilgisayarımı yeni aldım 6-7 ay oldu özellikleri ise:

Ekran kartı: MSI GeForce RTX 2060 Super Ventus gp OC 8 GB GDDR6.
Anakart: MSI MAG Z390 Tomahawk 4400MHz(OC) DDR4 soket 1151.
RAM: Corsair 32 GB (4x8GB) Vengeance LPX siyah 3600MHz C
SSD: Samsung 500GB 970 EVO NVMe M.2 SSD (3400 MB okuma.
CPU: Intel Core i5 9600K 3.7GHz 9MB önbellek 6 çekirdek.

Ekstra da kuzenimin eski bilgisayarındaki harddiski taktım. Ancak ilk zamanlarda olmayan bir hatayla karşılaştım 3.aydan beri. Bilgisayar arada takılıyordu. Bunu seslerin takılmasından fark ettim ve daha sonra arada oyun oynarken bilgisayar kitleniyordu seste kitleniyor.

Sürekli son milisaniyedeki ses tekrar ediyormuş gibi otuyordu.(rrrrrrr gibi).daha da sonraları yani şimdi oyun oynayamaz oldum çok fazla taklıyor. Ayrıcı bir şey daha fark ettim eğer oyun indirirsem bilgisayar takılmaya başlıyor. Normalde YouTube'da falan takıldığımda bir sorun olmuyor ama indirme açarsam ses teklemeleri olmaya başlıyor.

Uzun sürenin bir ton kez araştırmanın sonunda 2 kanıya vardım. Ya sağlam bir virüs bulaştı ya da kuzenimden aldığım harddisk patates oldu. Ama bilemedim o yüzden buradaki bilgili abilere danışmamı tavsiye etti arkadaşım. Buraya kadar okuduysanız o bile yeter teşekkür ederim herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hard diski tamamen çıkardım ses takılmaları olamaya devam etti. Daha sonra formatladım bilgisayarı CPU kullanımı azaldı ancak bugün tekrardan oyun oynarken bilgisayar kilitlendi ve yeniden başlattı kendisi. Ümmeti Muhammed aşkına yardım edin kafayı yiyeceğim. Bilgisayarı almak için çok bekledim 7 ay oldu alalı bir türlü aldığımdan beri rahatlayamadım.

Küçükten hortlatıyorum ancak belki benzer hatayı yaşayan olur diye nasıl çözdüğümü söylemek istedim. Hard diski çıkardım yeni satın alıp taktım. Teşekkürler.
Yani SSD değil de Hard Disk'e kurulu windows. SSD alıp deneyebilirsin zaten bozuk olmasa bile en azından SSD kullanmış olursun arada dağlar kadar fark var. Son olarak video kaydı alabilir misin kasanın dibine sokup?

Hard diski tamamen çıkardım ses takılmaları olamaya devam etti. Daha sonra formatladım bilgisayarı CPU kullanımı azaldı ancak bugün tekrardan oyun oynarken bilgisayar kilitlendi ve yeniden başlattı kendisi. Ümmeti Muhammed aşkına yardım edin kafayı yiyeceğim. Bilgisayarı almak için çok bekledim 7 ay oldu alalı bir türlü aldığımdan beri rahatlayamadım.

Küçükten hortlatıyorum ancak belki benzer hatayı yaşayan olur diye nasıl çözdüğümü söylemek istedim. Hard diski çıkardım yeni satın alıp taktım. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…