i5 9600K Sistem Toplama

Bence bütçe kısıtlı ise böyle bir yükseltme anlamsız. Size performans olarak ekran kartı değişimi kadar yararı olmayacak. Sadece güncellik ve görünüş açısından artı katar. Özellikle işlemciyi hız aşırtma yapmaya çalışmak daha da gereksiz masraf. Ekstra anakart ve sıvı soğutucu masrafı çıkıyor. Yok illa yapacağım diyorsanız kendimce böyle bir liste hazırladım.

Son düzenleme:
Anakart ( BIOS güncellemesi gerekmez ) : Msı H310m Pro-vd Plus Ddr4 2666 Mhz S+v+gl 1151p8 - n11.com
Yarı modüler PSU : High Power 750W Element Serisi 80+ Bronz Yarı Modüler Güç Kaynağı
İşlemci OC yapılamadığı için güçlü soğutmaya ihtiyaç yok, fazla ısınan bir işlemci değil.

Son düzenleme:
Bence bütçe kısıtlı ise böyle bir yükseltme anlamsız. Size performans olarak ekran kartı değişimi kadar yararı olmayacak. Sadece güncellik ve görünüş açısından artı katar. Özellikle işlemciyi hız aşırtma yapmaya çalışmak daha da gereksiz masraf. Ekstra anakart ve sıvı soğutucu masrafı çıkıyor. Yok illa yapacağım diyorsanız kendimce böyle bir liste hazırladım.
Aslında şu anlık işlemciyi hız aşırtma yapmak istemiyorum. Ama anakart'ın OC yapılabilen işlemcilere uyumlu olsun istiyorum. Olur da ilerde bu işlemi yapmak istersem diye.

Olur da ilerde bu işlemi yapmak istersem diye.
Dediğim gibi, gereksiz masraf. OC yapınca %50 daha fazla performans almayacaksınız. Yani sırf OC desteklesin diye ekstra 500-600 TL anakart, 800-900 TL de sıvı soğutucuya para vermenin anlamı yok. Bunun yanında kullanıp kullanmayacağınız da belli değil. Çok paranız varsa i5 almak yerine i9 alın.

H310M Gaming Anakartlar : MSI MB H310M Gaming PLUS Soket 1151 DDR4 2666 DVI VGA USB3.1 LED mATX: Amazon.com.tr
B360 Gaming Anakart :
Hocam bence, i5 9400F ve H310M normal bir anakart alın. OC yapmağa gerek yok, bu sistem sizi 3-5 yıl rahat götürür ( ekran kartı için aynı şeyi söyleyemem ). Zaten Intel işlemciler uzunömürlü oluyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı