i5 9600K sisteme OC önerisi

emre2558

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba. Yaklaşık 8-9 ay önce RTX 2060 OC, i5 9600K, 8 GB 3000MHz 16 CL ve B365M H bileşenli bir PC topladım fakat bazı oyunlarda istediğim performansı alamıyorum ve hem ekran kartıma hem de işlemcime OC yapmak istiyorum. Ayrıca ilerleyen günlerde aynı marka aynı CL ve MHz değerlerine sahip 8 GB'lik bir RAM daha alacağım. Aklımdaki soru şu bu anakart ile OC yapabilir miyim? Yapabilirsem nasıl yapacağım yardımcı olur musunuz (anakartımda OC ibaresi var). Ayrıca sizce sistem nasıl darboğazlık bir kısım var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen aylarda 9600K'dan 9700KF'ye geçtim. B serisi anakarttra OC yapamazsın. Sana asıl gereken aynı RAM'den 8 GB daha almak. Aynı RAM yoksa yeni 2x8 RAM alıp eskisini satman gerek. Bu arada RAM'leri kafana göre değil anakart kılavuzundaki (veya sitesinden PDF olarak da indirebilirsin) tarife göre doğru yerlere takman.

Sistemde zaten halihazırda RAM kaynaklı sıkıntı var. Artık 8 GB yetersiz kalıyor. Önce RAM takviyesi yapın memnun kalmazsanız işlemci O.C yapabilirsiniz. Bunun için birçok rehber ver internette. Ufak ufak rehberli izleyerek yapabilirsiniz. Tabi bu anakartla yapamazsınız ayrı bir konu.

Önceki konfigirasyonum 9600K ve RTX 2060 idi. Gayet iyi bir ikili. Bir de anakartın bios ayarlarında XMP'yi aktif etmeyi unutma. Yeni RAM takınca belki sıfırlanır tekrar XMP'yi kontrol etmelisin.
9600K, 2x8 GB RAM ve RTX 2060 sistmimdeki gameplay:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı