İ5-9600K ve GTX 1070 8G kasma sorunu

Daha fazla  
  • Asus Z390M anakart
  • 16 GB DDR4 3000 Mhz Ram
  • 1 TB HDD
  • 120 GB SSD
  • 700W PSU
  • Intel İ5-9600K
  • MSI GTX 1070 8G
  • 144 Hz 1 Ms Asus Gaming monitor
  • 240MM sıvı soğutma
Rainbow Six Siege oynuyorum ekran kartı kullanımı %98 oluyor. Fan hızı otomatikteyken 65 Dereceyi geçmiyor sıcaklık.

İşlemci kullanımı %70-%95 arasında dolaşıyor sıcaklık genel olarak 50-60 derece arasında oluyor fakat kasma hissiyatı oluyor. Çarşamba günü sistemi kullanmaya başladım ekran kartı bi tek 1.5 yıllık diğerleri yeni, gayet iyi FPS alıyordum fakat sistem kasıyor. Yapmam gereken NVIDIA Denetim Masası Ayarı veya başka bir şey var mı lütfen yardım edin bu arada FPS 120 altına düşmüyor o halde kasma hissiyatı oluyor Apex'de çok nadir drop yiyorum onun dışında kasma yaşamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi overclocklu kullanma, güç seçenekleri yüksek performans seç(profil ayarı varsayılan olmalı, değilse fabrika ayarlarına geri döndür).
Steam'i yönetici olarak çalıştır. Büyük ihtimalle asıl sorun burda.
Steam'i kalıcı olarak yönetici olarak çalıştırmak için:
Steam kapalı olacak,
C: Program Files(x86)/ Steam/ Steam.exe'ye sağ tıkla, özelliklere gir, uyumluluk sekmesinde yönetici olarak çalıştırı seç.
Steam ilk çalıştırmada uyaracak, bir daha göstermeyi seç, geç.
Birçok steam oyununda bu düşük fps ve fps drop sorununu çözüyor.
Bu arada oyunlarda grafik ayarı Tam Ekran olmalı, yoksa işletim sistemi, işlemci ve ekran kartı oyuna tam kanalize olamıyor, hatta birçok antivirüs tam ekranda bir uygulama açıkken faaliyetlerini minimuma indiriyor, mesela Kaspersky Free' de bu seçeneği sen aktif ediyorsun.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar gerçekten çok yardımınıza ihtiyacım var çünkü artık gerçekten dayanamıyorum ve ellerime alnıma bağlayıp ağlıyorum. Yüksek FPS aldığım halde performans düşük. Ben 2017 yılnda GTX 1070 Ekran kartı ile sistem satın aldım. Sistemim çok sıkıntı çıkarıyordu işlemci ve bellek yetersizdi. 19 Ocak tarihinde sistemime Intel I5-9600K işlemci 16 GB 3000 MHz bellek yeni Z390M-Plus anakart, 240MM sıvı soğutma satın aldım. Ilk 3 gün gayet güzel değerlerle oyunumu oynadım fakat 3 günün sonunda performansı kötüleşmeye başladı ve 2 gün içinde iyi berbat hale geldi. Ben de Vatan Bilgisayar'a gidip 144 Hz 1 Ms monitor satın aldım. SSD, ekran kartı ve işlemcimi ise servise yolladım. SSD ve ekran kartı kısa süre içinde geldi, bir sorun olmadığını ve bakımlarının yapıldığını söyleyerek geldi fakat işlemci 20 iş günü doldu ve değişim aldım. Iyi güzel çalıştırdım Çarşamba günü gayet rahat akıcı, kaymak gibi oyunumu oynadım. Cuma gününe doğru performans kötüleşmeye başladı. Cumartesi gene iyiydi, pazar kötüleşmeye başladı akşamına iyice berbatlaştı ve oyun nerdeyse oynanmayacak kadar kötü hale geldi, pazartesi günü de Vsync, FPS limit tarzı şeyler denedim, Vsync ile oynanıyor fakat yine de olması gereken akıcılık yok. Bakıyorum insanlar çok daha alt seviye AMD ekran kartları ile mükemmel akıcı oyun oynuyorlar. Windows'um dijital kod ile etkinleştirildi (N11' den aldım). Format attım fakat yine de faydası dokunmadı. Lütfen yardım edin kontrol etmem gereken ayar, güç kaynağı ile ilgili olsun donanım ile ilgili olsun her şeye razıyım artık gerçekten dayanmıyorum her anlamda hayatımı alt üst etti mahvoluyorum. Sıcaklık ve kullanma değerlerim; GPU: Fanlar otomatikte iken 65° Maksimum kullanımı %98 oluyor, CPU: Sıcaklık 50-60 Derece arasında seyrediyor yük altında iken, kullanımı ise %80-%100 arasında geziniyor. Neden bu kadar yüksek olduğu ile ilgili bir fikriniz veya bilginiz var ise onu da yazarsanız sevinirim. Disklerime crystal disk ile testleri yaptım, işlemcimi stress testine soktum; geçti. Benchmarkta yanlış hatırlamıyorsam 1700 Marks gibi bir değer verdi. Bellekleri test ettim; sıkıntı çıkmadı.
Benim şahsi fikrim ekran kartı ile alakalı bir sorun olması. Aklımdan geçen şey: ekran kartını servise yollamak. Fikir ve yardımlarınızı bekliyorum. Çifte konu diye umarım konum silinmez önceki konumda kimse cevaplamadı neredeyse ve bilgiler bu şekilde yoktu detaylı bakarsanız anlayabilirsiniz, yazım kurallarına gelince elimden geldiğince noktalamalar ve onlardan sonra boşluk bırakmaya özen gösterdim.
MSI GeForce Gtx 1070 Gaming X
İntel I5-9600K (4.3 GHz çalışıyor Maksimum)
16 GB (8X2) 3000 MHz bellek DDR4
Asus Prime Z390M-Plus
144 Hz 1 Ms Asus Gaming monitör 1920x1080
120 GB SSD
240MM sıvı soğutma
700W PSU

Son düzenleme:
Bu arada anakartın sitesinden modelini seçip, destek kısmından uyumluluk vb. seçenekten ramlerin o listede olup olmadığına bak, belki bellek uyumsuzluğudur. Ekran kartı ile işlemci arasında frenleme gibi olabiliyor.
Önceki AMD sistemimde öyleydi. Şimdiki 9600k sisteme bellek seçerken o listeden kontrol ettim.

Aynı sorun bendede var hocam bir çözüm bulabildin mi

Hocam sorunu nasıl çözdünüz hangi parçaları değiştiniz aynı sorunları bende yaşıyorum gtx 1070 gaming x i5 9600k 16 gb 3200 mhz ram ile

Buradan bu benchmark testini indirip sonucu atar mısınız?

Testi şu ayarlarda yapın. Benzer sistemlerle kıyaslayalım.

Mode: 1920x1080 8xAA fullscreen

Preset Custom

Quality Ultra

Tessellation: Extreme
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1070 içeren sistem yakınımda şu anda. Az sonra indirip mesajı düzenleme kısmından ekleyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…