Merhaba arkadaşlar gerçekten çok yardımınıza ihtiyacım var çünkü artık gerçekten dayanamıyorum ve ellerime alnıma bağlayıp ağlıyorum. Yüksek FPS aldığım halde performans düşük. Ben 2017 yılnda GTX 1070 Ekran kartı ile sistem satın aldım. Sistemim çok sıkıntı çıkarıyordu işlemci ve bellek yetersizdi. 19 Ocak tarihinde sistemime Intel I5-9600K işlemci 16 GB 3000 MHz bellek yeni Z390M-Plus anakart, 240MM sıvı soğutma satın aldım. Ilk 3 gün gayet güzel değerlerle oyunumu oynadım fakat 3 günün sonunda performansı kötüleşmeye başladı ve 2 gün içinde iyi berbat hale geldi. Ben de Vatan Bilgisayar'a gidip 144 Hz 1 Ms monitor satın aldım. SSD, ekran kartı ve işlemcimi ise servise yolladım. SSD ve ekran kartı kısa süre içinde geldi, bir sorun olmadığını ve bakımlarının yapıldığını söyleyerek geldi fakat işlemci 20 iş günü doldu ve değişim aldım. Iyi güzel çalıştırdım Çarşamba günü gayet rahat akıcı, kaymak gibi oyunumu oynadım. Cuma gününe doğru performans kötüleşmeye başladı. Cumartesi gene iyiydi, pazar kötüleşmeye başladı akşamına iyice berbatlaştı ve oyun nerdeyse oynanmayacak kadar kötü hale geldi, pazartesi günü de Vsync, FPS limit tarzı şeyler denedim, Vsync ile oynanıyor fakat yine de olması gereken akıcılık yok. Bakıyorum insanlar çok daha alt seviye AMD ekran kartları ile mükemmel akıcı oyun oynuyorlar. Windows'um dijital kod ile etkinleştirildi (N11' den aldım). Format attım fakat yine de faydası dokunmadı. Lütfen yardım edin kontrol etmem gereken ayar, güç kaynağı ile ilgili olsun donanım ile ilgili olsun her şeye razıyım artık gerçekten dayanmıyorum her anlamda hayatımı alt üst etti mahvoluyorum. Sıcaklık ve kullanma değerlerim; GPU: Fanlar otomatikte iken 65° Maksimum kullanımı %98 oluyor, CPU: Sıcaklık 50-60 Derece arasında seyrediyor yük altında iken, kullanımı ise %80-%100 arasında geziniyor. Neden bu kadar yüksek olduğu ile ilgili bir fikriniz veya bilginiz var ise onu da yazarsanız sevinirim. Disklerime crystal disk ile testleri yaptım, işlemcimi stress testine soktum; geçti. Benchmarkta yanlış hatırlamıyorsam 1700 Marks gibi bir değer verdi. Bellekleri test ettim; sıkıntı çıkmadı.
Benim şahsi fikrim ekran kartı ile alakalı bir sorun olması. Aklımdan geçen şey: ekran kartını servise yollamak. Fikir ve yardımlarınızı bekliyorum. Çifte konu diye umarım konum silinmez önceki konumda kimse cevaplamadı neredeyse ve bilgiler bu şekilde yoktu detaylı bakarsanız anlayabilirsiniz, yazım kurallarına gelince elimden geldiğince noktalamalar ve onlardan sonra boşluk bırakmaya özen gösterdim.
MSI GeForce Gtx 1070 Gaming X
İntel I5-9600K (4.3 GHz çalışıyor Maksimum)
16 GB (8X2) 3000 MHz bellek DDR4
Asus Prime Z390M-Plus
144 Hz 1 Ms Asus Gaming monitör 1920x1080
120 GB SSD
240MM sıvı soğutma
700W PSU