i5 9600K ve RTX 2070 için 600 Watt PSU yeter mi?

ANIL K

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, 600W 80 Plus güç kaynağına sahibim. Bunun yanı sıra bilgisayar parçalarım;
i5 9600K
RTX 2070.
16 GB RAM.
MSI Z390A PRO anakart
2K 144Hz 1 ms agon monitor.
1) M.2 SSD.
2)SSD.
3) 2TB Toshiba P300 7200RPM.
Sorunum şu; bu 2TB Toshiba HDD dün satın aldım. Taktım ve bir süre sonra birden ekran kararmaya ( bu süreçte arkadan sesler geliyor bu arada ) başladı. Birden ekran gidiyor ve birkaç reset sonrasında kendine geliyor. Bu duruma düşen var mı? Güç kaynağı mı yetersiz geliyor? Yoksa akımdan kaynaklı prizden mi az elektrik geliyordur? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin çektiği güç overclocklandığında katlanarak artıyor. Eğer yüksek bir değerde ise ve güç kaynağınız 12V çıkışından 500W'a yakın bir değer veriyorsa belki güç kaynağından olabilir. Eğer güç kaynağınız 550W ve yukarısını veriyorsa, sabit diskte problem olabilir. Hassas bir bileşen.

Z ibareli bir anakart kullandığınızı görüyorum. İşlemciyi overclock ile kullandığınızı düşünüyorum :) .

Over clock yapmadım açıkcası ... Birde şöyle bir şey daha ekleyeyim ; birden siyah ekrana dönen monitörümün ekran kartına bağlı olan kablosunu çıkartıp taktığımda geri gelmeye başladı ekran. Başka bir çözüm yolu veya neden kaynaklandığını bilen var mı ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı